Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου της Κεφαλονίτισας Ελευθερίας Καβαλιεράτου Κρικέλη “Από Αύγουστο σε Αύγουστο”

Τον Περασμένο Μαίο παρουσιάστηκε στην καταμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Μητέρα του Ομίλου Υγεία το Βιβλίο της Κεφαλονίτισας  Ιατρού και Συγγραφέως κ Ελευθερίας Καβαλιεράτου Κρικέλη με Τίτλο από Αύγουστο σε Αύγουστο.

Για το βιβλίο μίλησαν εκτός της Συγγραφέως καταξιωμένοι Επιστήμονες Συγγραφείς και Δημοσιογράφοι ο Βασίλης Βασιλικός, ο Πέτρος Αλιβιζάτος, ο Δήμος Βερύκιος και ο Διονύσης Λειμονής.

Λίγα λόγια για το βιβλίο από τον Φιλόλογο και Συγγραφέα κ Διονύση Λειμονή.«Από Αύγουστο σε Αύγουστο»

Εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική

Ελευθερίας Κρικέλη

Λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές μιας γιατρού με πολλές υποχρεώσεις συμβαίνει το αναπάντεχο. Κι έτσι η θύμηση της ταξιδεύει σε απρόσμενα γεγονότα που συνέβησαν στο παρελθόν-Αναδρομές σε ανατροπές μιας ζωής που μπορεί να σκοτεινιάσουν τις ηλιόλουστες μέρες. Από Αύγουστο σε Αύγουστο η ζωή γράφει τα δικά της σενάρια υπό την υψηλή εποπτεία Εκείνου κι εμείς ανεβαίνουμε ασθμαίνοντας τον Γολγοθά μας κάνοντας κατά το ανθρωπίνως δυνατό αυτό που μας υπαγορεύει η συνείδησή μας. .

Γιάννης, Ντουζόν, Χρύσω, ήταν τα δώρα της ζωής για τους οικείους τους, για το κοινωνικό τους μικρόκοσμο, δώρα-καρποί αγάπης, έρωτα, τιμήματα μια ιδανικής κατά το δυνατόν σχέσης, δεσμού ανθρώπων. Ανάλογες σχέσεις περιγράφει η Ελευθερία Κρικέλη στο μυθιστόρημά της αυτό μεταφέροντας μας στο κλίμα μιας οικογένειας που ξέρει να χαίρεται τη ζωή απολαμβάνοντας ακόμα και τις μικροχαρές της, χορταίνοντας κάθε μέρα από τη γάργαρη πηγή της αγάπης.

Τελικά η επιλογή του να δωρίσεις τη ζωή προκύπτει από τη βίωση μιας πρότερης ευτυχίας και από τη συναίσθηση ότι η ευτυχία ,η αγάπη, η καλοσύνη πρέπει να κονταροχτυπιούνται με τον εγωισμό, τη μικρότητα και το φόβο.

«Έναν ρόλο παίζει ο καθένας στη σκηνή», παραδέχεται η Ελευθερία Κρικέλη, έναν ρόλο δραματικό συχνά, αλλά η ηθοποιία του καθενός μας, η ερμηνεία μας επί σκηνής, είναι αυτή που θα ξεσηκώσει το φιλοθεάμον κοινό για να ξεσπάσει σε χειροκρότημα- νίκη  απέναντι στην αδυναμία και τη φθορά.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις