Ευαγγελία Σαμόλη: Πάμε για Γαλάζιες Σημαίες;

Μια από τις ωραιότερες παραλίες της Κεφαλονιάς αυτή της Αγ.Κυριακής έβαλε πλώρη για την λήψη γαλάζιας σημαίας.

Η έλευση επισκεπτών δεν συνιστά δεδομένη υπόθεση. Το μοντέλο ήλιος- ακρογιαλιά , δεν αποτελεί πανάκεια, ούτε αρκετά ισχυρό δέλεαρ εξασφάλισης παγίας και ικανοποιητικής επισκεψιμότητας στα νησιά μας, πολλών δε σε βάθος χρόνου.

Η τουριστική αγορά καθίσταται απαιτητικότερη με τον χρόνο, αξιολογεί προσθετικά τους προορισμούς, δεν αρκείται στα τετριμμένα , συγκρίνει επιλέγοντας μεταξύ ομοειδών, αυτόν που τολμά να κάνει την διαφορά, μικρή μεγάλη δεν έχει σημασία.

Τιμή, ποιότητα, προδιαγραφές, αυθεντικότητα, καινοτομία, ταυτότητα ,παράδοση, εκσυγχρονισμός είναι μερικές από τις λέξεις κλειδιά, που μπορούν να αξιοποιηθούν κατά περίπτωση για να ξεχωρίσει ο τόπος μας, να παραμείνει προτιμητέος.

Οι επισκέπτες και δει του εξωτερικού προσέχουν την λεπτομέρεια. Ο όρος γαλάζια σημαία, μπορεί για πολλούς από εμάς να περνά απαραίτητος, μια και συνήθως έχουν ιδίαν αντίληψη της ποιότητας και της εικόνας των παραλιών μας, όμως για τον τουρισμό σημαίνει πολλά.

Πρωτίστως καλλιεργεί την ασφάλεια της επιλογής. Και η λέξη ασφάλεια στις μέρες μας θεωρείται ευρηματικά πολύτιμη, ιδίως όταν συνοδεύεται από διαπιστευτήρια.

Στην βάση αυτή οφείλουμε να διατηρούμε τις γαλάζιες σημαίες των παραλιών μας ουσιαστικά και όχι τύποις αλλά και να προσπαθούμε συλλογικά να τις αυξήσουμε.

Δεν έχει σημασία τελικά που θα την αποκτήσουμε, στην Θηνιά στην Έρισσο, στην Λειβαθώ, στην Παλλική, δεν είναι τοπικό το θέμα. Οτιδήποτε θετικό, οτιδήποτε προσθέτει στην εξέλιξη ενός τμήματος του νησιού μας, συμβάλλει συνεργιστικά στην αναγνωρισιμότητά του, σε όλο το εύρος του. Αντανακλά θετικά στο κύρος, στην παρουσία, στην ανταγωνιστικότητά του, στην τουριστική αγορά.

Κακά τα ψέματα, όταν κάποιος ακούσει για τον Μύρτο θα έρθει στην Κεφαλονιά. Αν έρθει στην Κεφαλονιά, όμως δεν θα πάει μόνο στον Μύρτο. Θα εξαντλήσει τις διακοπές του γνωρίζοντάς την σχεδόν από άκρη σε άκρη. Ας λειτουργήσουμε λοιπόν αλληλέγγυα, με πνεύμα συνεργασίας, αγκαλιάζοντας ο ένας την προσπάθεια του άλλου και ας καλλιεργήσουμε μία διαφορετική συνείδηση η οποία να εμπνέεται από τα καλά παραδείγματα και τις δημιουργικές πρωτοβουλίες όπου τις απαντούμε.

Του χρόνου η Αγ.Κυριακή προσδοκούμε να ντυθεί γαλάζια και στα χαρτιά και ευελπιστούμε όλους εσάς να αγκαλιάσετε την προσπάθειά μας, ιδιώτες, συλλόγους , φορείς σε οτιδήποτε συμβάλλει στην ανάταση της περιοχής μας.

Ε.Σαμόλη

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις