«Αποκατάσταση της σίτισης των σπουδαστών των Α.Ε.Ν.»

Το 2013 η κυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αποφάσισε την κατάργηση 200 θέσεων από τις 280 που υπήρχαν στη Ναυτική Εκπαίδευση, ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε το «έγκλημά» της διακόπτωντας το πρόγραμμα σίτισης των 6.000 σπουδαστών που φοιτούν στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

Η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των ΑΝ.ΕΛ. αποκαθιστά αυτήν την επιτηδευμένη και επικίνδυνη πολιτική, καθώς είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι προσλήφθηκαν 290 στελέχη για τη Ναυτική Εκπαίδευση και ταυτόχρονα αποκαταστάθηκε η σίτιση των σπουδαστών των Α.Ε.Ν..

Να θυμίσουμε ότι οι δύο αυτές ρυθμίσεις αποτελούσαν πάγια αιτήματα του συνόλου της Ναυτικής Εκπαιδευτικής κοινότητας, και ότι είχε δεσμευτεί προσωπικά γι’ αυτά η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού των Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι, παρουσία της Βουλευτή Κεφαλληνίας και μέλους της Ν.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κεφαλονιάς-Ιθάκης.

Τέλος, θα θέλαμε να ενημερώσουμε για μία ακόμη σχετική πρωτοβουλία καθώς έχει συγκροτηθεί ομάδα σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τους φορείς της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης για την αναζωογόνηση επαγγελμάτων σχετικών με την κατασκευή πλοίων.

Αργοστόλι, 23/08/2017
Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις