30 Οκτωβρίου 2020, Παρασκευή

Λαοθάλασσα στην γιορτή της Ρομπόλας στα Φραγκάτα (εικόνες – βίντεο)

Το αδιαχώρητο στο μεγαλύτερο πανηγύρι της Κεφαλονιάς – Γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, την πρώτη μέρα της γιορτής Ρομπόλας στα Φραγκάτα.
 Ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες που παραβρέθηκαν διασκέδασαν από τη ζωντανή μουσική και το πλούσιο μουσικοχορευτικό θέαμα του Καλλιτεχνικοχορευτικού Συλλόγου Φραγκάτων ”Ο Μέρμηγκας”, με την Ρομπόλα να ρέει άφθονη.
Η Γιορτή Ρομπόλας ξεκίνησε το Σάββατο και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα  Κυριακή 20 Αυγούστου.

Η Γιορτή της Ρομπόλας αποτελεί θεσμό για την Κεφαλονιά και μετά από την συνολική προσπάθεια και τον εθελοντισμό των κατοίκων των Φραγκάτων έχει καταξιωθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια του νησιού!
Η διοργάνωση της πρώτης γιορτής της ρομπόλας το 1978 από τον Μέρμηγκα, είχε σαν σκοπό την προβολή της τοπικής ποικιλίας σταφυλιού ΡΟΜΠΟΛΑ.
Από το 1978 έως και σήμερα η γιορτή της Ρομπόλας διοργανώνεται ανελλιπώς το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις