Ανακοίνωση του Δήμου για τις πυρκαγιές

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα εκδηλώθηκαν στο νησί μας και ιδιαίτερα στις Δημοτικές Ενότητες Λειβαθούς και Ελειού Πρόννων, πολλές δασικές πυρκαγιές που κατέστρεψαν όχι μόνο αγροτοδασικές εκτάσεις, αλλά και απείλησαν κατοικίες.

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς σε συνεργασία με τους λοιπούς Φορείς και Εθελοντικές Οργανώσεις συνέδραμε στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τα ιδία μέσα που διαθέτει, αλλά και με την μίσθωση ιδιωτικών υδροφόρων οχημάτων και μηχανημάτων έργου σε 24ωρη βάση.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος με την Ομάδα Πυροπροστασίας, που έχει οργανώσει, συμμετέχει σε καθημερινές περιπολίες στις ευάλωτες περιοχές. Επίσης στο έργο της καταστολής των πυρκαγιών συνδράμει με ένα υδροφόρο όχημα και τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα.

Ιδιαίτερα στις καταστροφικές πυρκαγιές του τελευταίου πενθημέρου για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών οι δυνάμεις του Δήμου ενισχύθηκαν με επιπλέον προσωπικό και μέσα, όπως τρία δημοτικά λεωφορεία για την τυχόν οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών.

Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς, εκτιμώντας την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των πρόσφατων δασικών πυρκαγιών, θεωρεί υποχρέωση να εκφράσει δημοσίως Ευχαριστίες, για την συνδρομή και την άριστη συνεργασία που είχαν οι εμπλεκόμενοι Φορείς, Εθελοντικές Ομάδες και Υπηρεσίες καθώς και τους κατοίκους για την ψυχραιμία και συμπαράσταση τους.

Τέλος θα θέλαμε λόγω του φαινομένου των αλλεπάλληλων πυρκαγιών που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό, να σας επιστήσουμε την προσοχή καθώς και να παρακαλέσουμε τους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς και να ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψη τους πυρκαγιά.

Αργοστόλι 18/8/2017

Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς

Αλέξανδρος Παρίσης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις