Σε κλίμα συγκίνησης η βράβευση του Αρχιεπισκόπου κ. Αναστάσιου

Σε κλίμα συγκίνησης τιμήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος από το Δήμο Κεφαλονιάς και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για το σημαντικό έργο του και την πολύτιμη προσφορά του στην Ορθόδοξη εκκλησία.

Η αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Ο Κέφαλος πλημμύρισε στην κυριολεξία από πιστούς που ήθελαν να δουν από κοντά τον Αρχιεπίσκοπο, με καταγωγή από την Κεφαλονιά, να ακούσουν τον λόγο του και να πάρουν την ευλογία του. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολιτικοί, φορείς, εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος Κωνσταντάκης, ο οποίος έκανε μία αναφορά στο έργο και την πορεία του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου. Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκαν ο Περιφερειάρχης, Θόδωρος Γαλιατσάτος και ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης όπου καλωσόρισαν αμφότεροι τον Αρχιεπίσκοπο κ. Αναστάσιο στην Κεφαλονιά και στη συνέχεια αναφέρθηκαν στο πρόσωπό του με τα καλύτερα λόγια.

Τον λόγο αμέσως μετά πήρε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμο και την Περιφέρεια για την πρόσκληση ενώ δήλωσε γνήσιος Κεφαλονίτης. Μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τόσο στην Αφρική όσο και στην Αλβανία στην προσπάθειά του να θέσει τις σωστές βάσεις για την δημιουργία ενός κέντρου ορθοδοξίας που θα αγκαλιάζει όλο τον κόσμο.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η βράβευση του Αρχιεπισκόπου από τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς και τον Περιφερειάρχη και η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με ένα βίντεο αφιερωμένο στο έργο του Αρχιεπισκόπου κ. Αναστάσιου στην Αφρική και την Αλβανία.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και το Λύκειο Ελληνίδων με παραδοσιακές στολές όπου πρόσφερε ένα Κεφαλονίτικο κέρασμα στον Αρχιεπίσκοπο αλλά και στον κόσμο στο φουαγιέ του Θεάτρου.

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις