Τα Πουλάτα γιόρτασαν τον Άγιο Σπυρίδωνα!

Λιτά και κατανυκτικά, όπως άλλωστε αρμόζει στο χώρο, πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ Θεία λειτουργία στον ιστορικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στη μνήμη του θαύματος της διάσωσης της Κέρκυρας από την επιδρομή των Τούρκων το 1716. Μετά τον εσπερινό μάλιστα, οι ιδιοκτήτες του Ναού προσέφεραν κεράσματα σε όλους τους παρεβρισκόμενους. 

Ο Ναός με το υπέροχο ξυλόγλυπτο τέμπλο, χτίστηκε τον 18ο αιώνα και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της δυτικής επίδρασης στην εκκλησιαστική τέχνη και ξυλογλυπτική της εποχής στο νησί μας.

Πρόκειται για κτητορικό Ναό της οικογένειας Άννινου ο οποίος μαζί με το κωδωνοστάσιο του έχει χαρακτηριστεί από το 1970 διατηρητέο μνημείο. Τα τελευταία χρόνια δε, έχουν πραγματοποιηθεί με επίμονες και επίπονες προσπάθειες της οικογένειας, σημαντικές εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του Ναού, ο οποίος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εκκλησιαστικά μνημεία της Κεφαλλονιάς.

Και του χρόνου! 


Πηγή: www.poulatakefalonias.gr 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις