Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για την ανάδειξη της ιστορίας του Πυργιού (εικόνες – βίντεο)

Ο Πολιτιστικός σύλλογος του Πυργιού «Ο Αίνος», σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό, Ιστορικό & Λαογραφικό σύλλογο Κεφαλονιάς & Ιθάκης «Το Ριφόρτσο», διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο  12 Αυγούστου 2017 στο Χαράκτι , την εκδήλωση με θέμα: “Πυργί Κεφαλονιάς. Τα χωριά στους πρόποδες του μεγάλου βουνού μαρτυρούν σπουδαία ιστορία”.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του προέδρου του συλλόγου “Το Ριφόρτσο” κ. Διονύση Φωκά και του προέδρου του συλλόγου “Αίνος” Πυργιού κ. Γεράσιμου Κόκκινου.
Στην εκδήλωση έγινε ειδική αναφορά στον Πυργισιάνο λαογράφο και ερευνητή κ. Βαγγέλη Φλωράτο. Από τον Γραμματέα του συλλόγου ” Το Ριφόρτσο” κ. Ορέστη Καππάτο και το μέλος κ. Αγγελική Μαρκέτου  παρουσιάσθηκαν άγνωστα στοιχεία και φωτογραφίες, ενώ έγινε αναφορά και για την ομάδα της περιοχής, τον Παπυργιακό από τον κ.Φραγκίσκο Στελλάτο.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στην ορεινή περιοχή του νησιού, με την μεγάλη ιστορία από τα αρχαία χρόνια, μέχρι και τα νεώτερα. Η περιοχή αναφέρεται σε έγγραφο του 1264, αλλά διεκδικεί και τον θαυμασμό νεωτέρων περιηγητών, είναι τόπος καταγωγής του περίφημου Έλληνα ζωγράφου Γεράσιμου Στέρη, αλλά και ένας τόπος, που μπήκε το 1973 στις σελίδες του περιοδικού National Geographic.

Το χειροκρότημα έκλεψε το πρωτοεμφανιζόμενο και πολλά υποσχόμενο χορευτικό του συλλόγου “Αίνος
 Πυργιού που χόρεψε παραδοσιακούς χορούς. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε Κεφαλονίτικο τραταμέντο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΗΚΕ.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις