Δημήτρης Σφήκας: Φωτεινό παράδειγμα προσφοράς

Στην κατάμεστη αίθουσα τελετών, την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 ο Δημήτριος Σφήκας αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου μας, μετά από πρόταση του Τμήματος Ιατρικής.

Ο τιμηθείς είναι ένας από τους σύγχρονους μεγάλους ευεργέτες του Πανεπιστημίου μας. Γεννήθηκε στην Πάτρα και αποφοίτησε από το Ά Γυμνάσιο Πατρών. Διπλωματούχος Μηχανολόγος Ναυπηγός του Πανεπιστημίου του Αννόβερου, έχει κάνει καριέρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό στη ναυπη-γική και τη ναυτιλία.

Μαζί με τη σύζυγο του, Βέρα Σφήκα, ανέλαβαν να χρηματο-δοτήσουν εξ ολοκλήρου το έργο της δημιουργίας της Κλινι-κής Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυε-λού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, η οποία ιδρύθηκε επίσημα το 2010 στο Τμήμα Ιατρικής για να εξυπηρετεί εκπαιδευτικές, ερευνητικές και νοσηλευτικές α-νάγκες. Στόχος του δωρητή δεν ήταν μόνο η δημιουργία και η συνεχής εξέλιξη της εξειδικευμένης αυτής Κλινικής, αλλά και η δυνατότητα πρόσβασης σε αυτήν κάθε ανθρώπου, για την παροχή υπηρεσιών που βοηθούν τα άτομα με αναπηρία να επιτύ-χουν και να διατηρήσουν τη βέλτιστη λειτουργία σε αλληλεπίδραση με το περιβάλλον τους.

Στην είσοδο της κλινικής υπάρχει η αναφορά ότι η δωρεά έχει γίνει στη μνήμη της μητέρας και της γιαγιάς του Δημήτρη Σφήκα «με την ευχή η κλινική να προσφέρει ανακούφιση στους συνανθρώπους μας και να πραγματοποιεί ερευνητικό έργο στο Πανεπιστήμιο Πα-τρών».

‘Ευπατρίδη’ τον αποκάλεσε ο καθ. Ηλίας Παναγιωτόπουλος, πα-ρουσιάζοντας την προσωπικότητα του τιμωμένου κατά την τελετή. «Το ενδιαφέρον του κ. Σφήκα για την ολοκλήρωση της λειτουργίας της Κλινικής είναι συνεχές και εκδηλώνεται με τη φυσική του πα-ρουσία, την κάλυψη της συντήρησης, της εκπαίδευσης προσωπι-κού αλλά και άλλων αναγκών της», όπως ανέφερε σχετικά.

«Η Κλινική μού έδωσε την ελπίδα να συνεχίσω τη ζωή μου»: τα συγκινητικά αυτά λόγια ευγνωμοσύνης ακούστηκαν από άτομα με αναπηρίες που χρησιμοποιήσαν τις υπηρεσίες της Κλινικής σε σύ-ντομο βίντεο που προβλήθηκε στο πλαίσιο της τελετής.

Ήταν ίσως τα πιο τιμητικά λόγια που ακούστηκαν στη διάρκεια της τελετής για τον μεγάλο αυτό ευεργέτη, φωτεινό παράδειγμα προ-σφοράς στη δύσκολη εποχή μας.

Νικόλαος Αβούρης, Τμ. ΗΜΤΥ]

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις