Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας: “Στο φως του φεγγαριού” σε Ιθάκη και Κεφαλονιά

Στο πλαίσιο των φετινών δράσεων για τον εορτασμό της Πανσελήνου του Αυγούστου, που διοργανώνονται κάθε χρόνο από το Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας, θα πραγματοποιήσει τις εξής εκδηλώσεις:

Τη Δευτέρα 7-8-2017 στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείο Βαθέως Ιθάκης, συναυλία με τη συμμετοχή του Τμήματος Φιλαρμονικής της Κοινωφελούς Ομάδας του Δήμου Ιθάκης, υπό τη Διεύθυνση του κ. Γιώργου Σκριβάνου. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Ιθάκης.

Ώρα έναρξης 21.30

Το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από τις 20.00 έως τις 21.30.

 

Την Τρίτη 8-8-2017 στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου Κεφαλληνίας, μουσική βραδιά με τίτλο “MANOΣ XATZIΔAKIΣ – Η άλλη πλευρά τού Φεγγαριού”. Θα ακουστούν τραγούδια από τους κύκλους της “Ρωμαϊκής Αγοράς”, του “Μεγάλου Ερωτικού”, του “C.N.S.”, της “Μυθολογίας” και του “Ματωμένου Γάμου”, που θα συνοδεύονται “σαν μια περιπλάνηση ενός Παιδιού στον Κόσμο” από το κείμενο Ο Θεός είναι σαν το καλό χαβιάρι, του Πνευματικού του Μάνου Χατζηδάκι, πατρός Συμεών De La Jara.

Στο πιάνο θα βρίσκεται η Χαρά Κουμαριώτη και στο τραγούδι-αφήγηση ο Γεώργιος Κακής Κωνσταντινάτος. Η σκηνοθεσία είναι του Γεωργίου Κακή Κωνσταντινάτου-Θέατρο Δίδελφυς. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το Θέατρο Δίδελφυς και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλονιάς.

Ώρα έναρξης 21:30. Ο αρχαιολογικός χώρος θα είναι ανοικτός από τις 20:00.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Εφορείας

Δρ. Ολυμπία Βικάτου

Αρχαιολόγος

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις