Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στον Πόρο

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε χθες βράδυ ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή της Μεταμόρφωση του Σωτήρος στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Πόρο με πλούσια αρτοκλασία χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη π. Δανιήλ.

Στην συνέχεια ακολούθησε Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους δρόμους του χωριού, όπου έγιναν και πολλές παρακκλήσεις, με τη συμμετοχή Ιερέων, του Αντιδημάρχου Ελειού-Πρόννων, Σπυρονικόλα Σολωμού και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Γιάννη Πετράτου και δεκάδων πιστών, με κατάληξη την κεντρική πλατεία του χωριού όπου εκεί οι πιστοί σχημάτισαν ουρά για να προσκηνύσουν την εικόνα και να πάρουν την ευλογία του Κυρίου.

Την ιερή εικόνα συνόδευσε παιανίζοντας η Φιλαρμονική Μπάντα Ελειού-Πρόννων της ΚΕΔΗΚΕ με μαέστρο τον Κώστα Φραντζή. Μετά το τέλος τη λιτανείας η Ιερή Εικόνα επέστρεψε στην εκκλησία και η Φιλαρμονική Μπάντα χάρισε μερικά μουσικά κομμάτια στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί.

Χρόνια Πολλά!

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις