Ξεκινάει η 18η Συνάντηση Αποδήμων Κεφαλλήνων και Ιθακησίων

Την Παρασκευή 4 Αυγούστου ξεκινάει η 18η Ετήσια –Συνάντηση Αποδήμων Κεφαλλήνων και Ιθακησίων που διοργανώνει κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κεφελλήνων και Ιθακησίων “Οδυσσεύς” που θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 6 Αυγούστου.

Το θέμα της φετινής συνάντησης των Αποδήμων είναι “η παρουσία του Πανεπιστημίου Simon Fraser στην Κεφαλονιά και Ιωάννης Φωκάς (Juan de Fuca): Κεφαλονίτης ο πρώτος Ευρωπαίος που έφθασε στον Ν.Δ. Καναδά”. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα τόσο στο Αργοστόλι όσο και στο Βαλεριάνο προς τιμήν του θαλασσοπόρου Ιωάννη Φωκά.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων παραχωρήθηκε σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Κεφαλονιάς παρουσία του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση, του Αντιδημάρχου Ευάγγελου Κεκάτου και του Προέδρου της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελου Κωνσταντάκη, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διονύσης Βλάχος, η Αντιπρόεδρος Αγγελική Χιόνη, ο επίτιμος Πρόεδρος Μαρίνος Χιόνης, ο κ. Φίλιππος Ρασσιάς καθώς και η συγγραφέας Εύη Λειβαδά Ντούκα, η οποία εξιστόρησε όλο το χρονικό των κινήσεων και των επαφών για να συγκεντρώσει όσο περισσότερες πληροφορίες μπορούσε για την ζωή του Κεφαλονίτη Ιωάννη Φωκά που ανακάλυψε τα στενά που χωρίζουν τον Καναδά από τις ΗΠΑ, γεγονότα τα οποία θα παρουσίασει το Σάββατο 5 Αυγούστου στο Δημοτικό Θέατρο “Ο Κέφαλος”.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 4 Αυγούστου στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων όπου θα πραγματοποιηθεί και η Τελετή εγκαινίων του νέου Αμφιθεάτρου του ΤΕΙ που θα πάρει το όνομα του ιδρυτή του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος “Γεράσιμος Αρσένης”.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις