Δημ. Συμβούλιο: Από την Αφροδίτη της Μήλου στο …Μουσείο Αργοστολίου

52 θέματα είχε η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πολλά από αυτά μείζονος σημασίας για την λειτουργία του Δήμου, όμως η αντιπολίτευση φρόντισε ακόμη και σε αυτά που θα μπορούσαν να συζητηθούν με συνοπτικές διαδικασίες να επεκτείνει άνευ λόγου την συζήτηση με σκοπό την κωλλυσιέργεια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υιοθέτηση ενός ψηφίσματος σε βοήθεια του Δήμου Μήλου που ζητά την επιστροφή της Αφροδίτης της Μήλου που βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου. Ένα θέμα που έπρεπε να ολοκληρωθεί σε χρόνο dt τελικά “έφαγε” αρκετό χρόνο αφού ο εισηγητής της μείζονος αντιπολίτευσης Δ. Μινέτος “έμπλεξε” μέσα την επιστροφή των αγαλμάτων του Ξι ενώ ο Σ. Σαμούρης θεώρησε σωστό να βάλει στο τραπέζι και το θέμα του Μουσείου Αργοστολίου. Επιπροσθέτως ο κ. Μινέτος κατέθεσε και πρόταση για την πολιτιστική αξιοποίηση του κτιρίου της πρώην Νομαρχίας ως Πινακοθήκης αλλά και Μουσείου Αρχαιοτήτων που μπορούμε να φέρουμε από άλλα μέρη της χώρας!!! Αξιόλογη πρόταση δε λέω αλλά σε άκυρη στιγμή.Δ

Πάντως η Δημοτική Αρχή είχε απαντήσεις. Για την μεν επιστροφή των αγαλμάτων του Ξι που βρίσκονται σε μουσείο της Πύλου καθώς δεν υπήρχε χώρος στην Κεφαλονιά να εκτεθούν, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Β. Κεκάτος τόνισε ότι το θέμα συζητείται και βρίσκεται σε καλό δρόμο ενώ για το Μουσείο Αργοστολίου, παρόλο που δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου αλλά του Υπουργείου Πολιτισμού, ο Δήμαρχος Αλ. Παρίσης τόνισε ότι οι πιέσεις του προς την Αθήνα έχουν οδηγήσει στην απόφαση της μη κατεδάφισης του κτιρίου καθώς έχει στατική επάρκεια ενώ η Περιφέρεια έχει αναλάβει την εκπόνηση στατικής μελέτης προκειμένου σύντομα να επισκευαστεί.

Πάντως “αφοπλιστική” ήταν η παρέμβαση του Αναπληρωτή Δημάρχου Δ. Λυκούδη που απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι “δεν αγωνίζεται αρκετά” για το Μουσείο είπε ότι “έχουμε προβεί στην μεγαλύτερη πράξη αγώνα που είναι η επερώτηση που κατέθεσαν (μετά από ενέργειες της Δημοτικής Αρχής) οι βουλευτές της ΝΔ Μ. Κόνσολας και Ο. Κεφαλογιάννη στη Βουλή, κάτι που σημαίνει ότι το θέμα του Μουσείου Αργοστολίου θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα στο Κοινοβούλιο.”

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις