Νέα έκθεση-δρώμενο της Μαριλένας Φωκά στο Ξενοδοχείο ‘’MARGARITA’’ της Ζακύνθου

Από τις 6 ως τις 20 Αυγούστου 2017 διαρκεί η νέα έκθεση-δρώμενο της βραβευμένης εικαστικού –αγιογράφου Μαριλένας Φωκά με τίτλο ‘’Μέρες Επτανησιακής ζωγραφικής και αγιογραφίας ‘’ στο χώρο του ξενοδοχείου’MΑRGARITA στον Λαγανά της Ζακύνθου.

Ο θεωρητικός-ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που θα προσεγγίσει και θα αναλύσει τα έργα της δημιουργού την μέρα των εγκαινίων επισημαίνει:

‘’Η απόλυτη προοπτική των επιλεγμένων εικαστικών αποδόσεων που φιλοτέχνησε η Μαριλένα Φωκά για την παρούσα έκθεση μοιράζεται ισότιμα ανάμεσα σε ζωγραφικές και αγιογραφικές ιχνηλασίες που εμβαθύνουν, εντείνουν και ανυψώνουν με λεπτομέρεια τα πεδία δράσης, τους προσανατολισμούς και τους ορίζοντες περιγραφής και διαπραγμάτευσης που ακολουθεί.

Οι μορφικές ιδιότυπες τοποθετήσεις των έργων της τονίζουν με ευκρίνεια αντίληψης την αλήθεια της αμεσότητας ,την παροχή της πρόσβασης , την αναγνώριση της απτότητας και τη σχετικότητα της πρόθεσης καθώς μεταβιβάζουν δυναμικά τις συλλήψεις της στο ξεχωριστό επίπεδο που διαθέτει η ανέλιξη στη σφαίρα της επικεντρωμένης ατομικότητας.

Η συνολική κατάθεση της κινείτε σε ένα περιβάλλον στο οποίο κυριαρχούν οι γνήσιες εκρήξεις των θερμών χρωμάτων και των λιτών σχημάτων. Οι συλλήψεις αδιάσπαστα εκδηλώνουν την αφοσίωση της στην ιδεατή ισορροπία της αισθητικής περιήγησης. Το αυθεντικό στοιχείο των χαρακτηριστικών αποτυπώσεων της με συμβολική σύζευξη εκφράζει ευθύβολα την πηγαία παραστατική διαβάθμιση .

Η Μαριλένα Φωκά με μια ανεξάντλητη αρμονία ρυθμών σε συνδυασμό με τη ιδανική φορμαλιστική αναφορά αναγάγει τις σχηματικές οσμώσεις της με συνέπεια στη σφαίρα ολοκλήρωσης της αφομοιωτικής οντότητας .Η επικοινωνία της με το κοινό εξελίσσεται στη διάρκεια των χρόνων σε μια οικεία συνομιλία που κοινωνεί μια διαδικασία με αυθόρμητες εντάσεις, κινήσεις και απεικονίσεις .’’

Η έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινά.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις