Τίμησαν την μνήμη της Αγίας Παρασκευής Τζιφάτων στα Λουρδάτα!

Έγινε η… “μάχης της καρέκλας” στο πανηγύρι στο ξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής Τζιφάτων στα Λουρδάτα. Πρωτοφανής η προσέλευση τουριστών!

Με πρωτοφανή προσέλευση Ελλήνων και ξένων επισκεπτών έγινε την Τρίτη 25η Ιουλίου 2017, στον περίβολο του εξωκκλησίου της Αγίας Παρασκευής Τζιφάτων το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής που διοργανώνει όπως κάθε χρόνο ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Λουρδάτων “Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ”.

Τους επισκέπτες καλωσόρισε η πρόεδρος του συλλόγου κα Χαρίκλεια Μαγουλά, η οποία σε μια αποστροφή του λόγου της, ανέφερε την κακή κατάσταση των Αγιογραφιών – τοιχογραφιών που χρήζουν συντήρησης για να μην καταρρεύσουν ολοκληρωτικά. Για την ιστορία, πέρσι το ίδιο πανηγύρι έγινε με σκοπό να μαζευτούν χρήματα και να διατεθούν για αυτό το σκοπό. Πλην όμως, το θέμα έχει κολλήσει στην αρχαιολογική υπηρεσία η οποία είναι και υπεύθυνη για όποια παρέμβαση στις αγιογραφίες.

Μετά το τέλος του Εσπερινού, ακολούθησε το γλέντι με την μουσική του συγκροτήματος “ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ” και τους μεζέδες που ετοίμασε η εταιρία “ΜΥΘΟΣ” η οποία ανέλαβε την εστίαση.

Και του Χρόνου!

http://www.lourdas.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις