Ξεχνάμε για φέτος το ελικόπτερο Erickson- Γυμνή η δυτική Ελλάδα από πυροσβεστικά ελικόπτερα

Αν και ξανασχοληθήκαμε με το θέμα….

Φεύγει από την Ανδραβίδα το ελικόπτερο Erickson;;; Μεγάλο πλήγμα και για το νησί μας! [upd]

…κανείς δεν φαίνεται να παίρνει στα σοβαρά το θέμα, οι υποσχέσεις αρμοδίων έμειναν υποσχέσεις, οπότε μάλλον πρέπει να ξεχάσουμε για φέτος το πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Erickson, το οποίο θα  βγάλει ολόκληρη την θερινή σεζόν στην Κρήτη. Παρά τις παρεμβάσεις ορισμένων εκλεγμένων της Ηλείας προς τον αρμόδιο Υπουργό και προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος (αλλά παρά τις δεσμεύσεις του τελευταίου) το ελικόπτερο δεν πρόκειται να επιστρέψει στην Ανδραβίδα.

Οι νεότερες πληροφορίες της «ΠΡΩΤΗΣ» αναφέρουν ότι   η εταιρεία που έχει υπογράψει τη σύμβαση έχει κλείσει το ξενοδοχείο, όπου διαμένουν τα μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου, μέχρι τις 6 Οκτωβρίου.

Που σημαίνει ότι ελικόπτερο τέλος! Εκτός και αν προχωρήσει η νέα σύμβαση για ένα επιπλέον πυροσβεστικό ελικόπτερο βαρέως τύπου, πράγμα  που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο και χρονοβόρο, όχι όμως ακατόρθωτο. Να μη λησμονούμε ότι ήδη οδεύουμε προς το τέλος του δεύτερου μήνα του καλοκαιριού..

Επειδή κάποιοι πολύ εύκολα λησμονούν…

Να υπενθυμίσουμε τέλος αυτό που επισημαίναμε από την πρώτη στιγμή που  αναδείξαμε  στην «ΠΡΩΤΗ» το θέμα,  το οποίο ορισμένοι   προσπάθησαν να απαξιώσουν και να υποβαθμίσουν:

«…Επειδή κάποιοι πολύ εύκολα λησμονούν, να θυμίσουμε ότι το πυροσβεστικό ελικόπτερο «ericsson»  είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά εναέρια μέσα που έχει χρησιμοποιήσει η χώρα μας για την κατάσβεση των πυρκαγιών, με μεγάλες δυνατότητες παρέμβασης, κυρίως σε ορεινές και δύσβατες περιοχές.

Τις  μαύρες ημέρες του 2007, τότε  που καιγόταν ο Νομός μας, ήταν αυτό  που εμφανίστηκε ξαφνικά πάνω από την Αρχαία Ολυμπία  και έσωσε το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο.

Αλλά και πέρυσι, σε μεγάλη πυρκαγιά στη Λευκάδα, οι παράγοντες του νησιού απέδωσαν  τη σωτηρία ολόκληρης της παλιάς πόλης στην παρέμβαση του συγκεκριμένου  ελικόπτερου, θεωρώντας ότι η σφοδρότητα της φωτιάς ήταν δύσκολο έως αδύνατο να ελεγχθεί χωρίς αυτό.

Η παρουσία του ελικοπτέρου  σε μία περιοχή ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας και  συμβάλλει καθοριστικά στην άμεση κατάσβεση πυρκαγιών κάτι που έχει  συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν  Όσο για τη βάση του αεροδρομίου Ανδραβίδας όπου φιλοξενείται όλη οι ομάδα ( πιλότοι, μηχανικοί κλπ)  κατά γενική ομολογία αποτελεί  βέλτιστη  επιλογή, καθώς μπορεί να καλύψει  και το Ιόνιο  αλλά και την Πελοπόννησο.

Με ποιο σκεπτικό λοιπόν κάποιοι  στέλνουν το πυροσβεστικό ελικόπτερο στην Κρήτη;

 Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη σε ενδεχόμενη καταστροφή την οποία ως Νομός δεν θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε;»

Με πληροφορίες από την protinews.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις