Κινητοποίηση στη Σάμη για το κλείσιμο της παραλιακής-Μοσχονάς: Το θέμα θα λυθεί σε μία βδομάδα

Με ένταση εκ μέρους κατοίκων και επισκεπτών της Σάμης, πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα, μπροστά στη κεντρική είσοδο του λιμανιού της πόλης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Σάμης, με αίτημα το άμεσο κλείσιμο τις βραδυνές ώρες, της “παραλιακής οδού” – χερσαίας ζώνης λιμένος και μετατροπή αυτής σε πεζόδρομο.
Παρόντες οι Ανουσάκης Νίκος, Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ και εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής, Αλέξης Μοσχονάς, Πρόεδρος του Δημ. Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς,  Κοκκόσης Βασίλης, Εντεταλμένος Σύμβουλος΄Σάμης, Ρασσιάς Γαβριήλ, Πρόεδρος Δ.Ε. Σάμης, Τζανετάτος Δημήτρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων – Καταστηματαρχών Σάμης ο “Γιαλός”, Ελισάβετ Καγκελάρη, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σάμης ο “Αιγιαλός”, Ρασσιάς Νίκος πρόεδρος του Α.Ο. Σάμης, Θωμάς Ζερβός, Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Σαμικών και αρκετοί κάτοικοι και επισκέπτες της Σάμης.
Όλοι στις τοποθετήσεις τους, αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα του άμεσου κλεισίματος του “δρόμου”, κάνοντας ταυτόχρονα και αναδρομή στο μακροχρόνιο κλείσιμο αυτού τα προηγούμενα χρόνια. Ανουσάκης και Μοσχονάς, επισήμαναν την έλλειψη των εγγράφων  εκείνων, όλα αυτά τα χρόνια, που θα καθιστούσαν νόμιμο το κλείσιμο του “δρόμου”!!
Ο κ. Μοσχονάς, είπε πως το θέμα νομιμοποίησης κελισίματος του “δρόμου” για τα οχήματα τις βραδυνές ώρες, “τρέχουν” Αντιπεριφέρεια και Δημ. Λιμενικό Ταμείο και “σε μια εβδομάδα, το πρόβλημα θα έχει λυθεί”. Ακολούθησε, συνάντηση από αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων με την Προϊσταμένη του Λιμενικού Τμήματος Σάμης, στο γραφείο της.
Της ζητήθηκε, για την μια εβδομάδα που απομένει μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος, να “βοηθήσει τη κατάσταση”, με τη παρουσία λιμενικού οργάνου στη “παραλιακή οδό”, κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες αιχμής κυκλοφορίας των πεζών  και λειτουργίας των καταστημάτων.
Η Προϊσταμένη απάντησε πως είναι μαζί με τους φορείς και τους κατοίκους της πόλης στο αίτημά τους, στα πλαίσια πάντα που ο νόμος ορίζει. Για δε το αίτημα αστυνόμευσης, απάντησε πως, στα πλαίσια των δυνατοτήτων που της παρέχει η ελλιπής στελέχωση του Λιμενικού Τμήματος Σάμης, θα πράξει αυτό που οι φορείς της ζήτησαν.
Τις ομιλίες  των εκπροσώπων των φορέων στη συγκέντρωση, μπορείτε να κατεβάσετε και να ακούσετε ΕΔΩ

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις