Το Χαροκόπειο Εργαστήριο μας ταξίδεψε στο χρόνο με κομπάσο και μοσκιά

Μία υπέροχη και συνάμα άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην κατάμεστη αίθουσα της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης από το Χαροκόπειο Εργαστήριο. Η Πρόεδρος του Χαροκόπειου Εργαστηρίου Χενριέττε Μεταξά χαιρέτισε και καλωσόρισε τον κόσμο στην εξαιρετική εκδήλωση που διοργάνωσαν τα μέλη του Εργαστηρίου με τίτλο “Το Χαροκόπειο Εργαστήριο …ταξίδι στο χρόνο …Κομπάσο και Μοσκιά”, η κα Μεταξά αναφέρθηκε στην ίδρυση του Εργαστηρίου από τον Παναγή Δ. Χαροκόπο που σαν στόχο είχε την αναβάθμιση του ρόλου των γυναικών στην κοινωνία αλλά και στην οικογένεια με τον  εμπλουτισμό των γνώσεών τους και την ανάδειξη των ικανοτήτων τους μέσα από μία δημιουργική ενασχόληση όπως είναι το κέντημα.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Σύλλογος Ναυτικών “Νίκος Καββαδίας” με τον Πρόεδρο του Αναστάσιο Παγουλάτου να τονίζει την συμβολή των ναυτικών στην γνωριμία και διάδοση των γνωστών πανάκριβων και πολύτιμων υφασμάτων που χρησιμοποιούν οι γυναίκες μέχρι και σήμερα προερχόμενα από τις χώρες της Άπω Ανατολής, της Ευρώπης και της Αμερικής. Στη συνέχεια προχώρησε σε δωρεά χρημάτων εκ μέρους του Συλλόγου Ναυτικών προς το Χαροκόπειο Εργαστήριο ως στήριξη στο σημαντικό έργο που επιτελεί ενώ κάλεσε και άλλους να συνεισφέρουν στο  Χαροκόπειο Εργαστήριο.

Η συνέχεια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα με την κα κα Στάμω Σκλαβουνάκη, μέλος της Επιτροπής Κυριών του Χαροκόπειου Εργαστηρίου Κεφαλληνίας να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “Το κέντημα” είναι η καλύτερη ενασχόληση της γυναίκας. Χρειάζεται σκέψη, συγκέντρωση, συντονισμό μυαλού και χεριών αλλά και απόλυτη ακρίβεια”. Στη συνέχεια η κα Σκλαβουνάκη παρουσίασε το σπουδαίο έργο του Χαροκόπειου Εργαστηρίου μέχρι και τις μέρες μας.

Η κα Στάμω Αμπατιέλου από την Ecoluxel London μίλησε για την “Αειφορία: Καινοτομία ή αντιγραφή του παρελθόντος” κάνοντας μία μικρή αναφορά στην προέλευση των διαφόρων υφασμάτων και πως μπορούμε να πετύχουμε αειφορία σε μία επιχείρηση αλλά και στην κοινωνία.

Η βραδιά έκλεισε με την κα Στάμω Σκλαβουνάκη να μιλάει για την “αθανατένια δαντέλα” από το φυτό Αθάνατος ή Αγκάβη όπως λέγεται επιστημονικά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ευάγγελος Κεκάτος εκπροσωπώντας τον Δήμο Κεφαλονιάς. Πολλά μπράβο και συγχαρητήρια αξίζουν στις κυρίες του Χαροκόπειου Εργαστηρίου που συνεχίζουν άξια την παράδοση του κεντήματος.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις