30 Οκτωβρίου 2020, Παρασκευή

“Το μαχαίρι στο κόκκαλο” για την Προεδρεία Ρουχωτά στο Γηροκομείο Ληξουρίου

Έτοιμη να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για τη διαλεύκανση των πεπραγμένων του Β. Ρουχωτά ως Προέδρου του Γηροκομείου Ληξουρίου είναι η νέα διοίκηση του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας ο φάκελος για την προεδρεία Ρουχωτά στο ιστορικό ίδρυμα είναι “υπό έλεγχο” από διάφορους κορυφαίους θεσμικούς φορείς της ελληνικής πολιτείας ενώ θα διερευνηθεί και ο ρόλος των μελών του ΔΣ κατά την θητεία Ρουχωτά.

“Στο στόχαστρο” των επίμαχων ελέγχων είναι το αν ο Ρουχωτάς είχε τηρήσει τις νόμιμες διαδικασίες όσον αφορά στις απευθείας αναθέσεις, που ακριβώς οφείλεται η “μαύρη τρύπα” στα οικονομικά του Ιδρύματος, τι σκοπιμότητες εξυπηρετούσαν κάποιες αποφάσεις για τεχνικά θέματα, τι ακριβώς συνέβαινε με συγγενικά του πρόσωπα και ποια είναι ακριβώς η περιουσιακή κατάσταση του Β. Ρουχωτά και της οικογένειάς του κ.α.

Με βάση τα παραπάνω το νέο ΔΣ πρόκειται να κινηθεί, όπως πληροφορούμεθα, με σύντομες κινήσεις στην κατεύθυνση της συμβολής σε ένα ουσιαστικό έλεγχο αφού σε καμία περίπτωση δεν θέλει να δοθεί η εντύπωση ότι “συγκαλύπτει” ή “κουκουλώνει” το όλο θέμα.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις