“Το Ριφόρτσο” στην Ιθάκη

Ο Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας και Ιθάκης «Ριφόρτσο»  χθες απόγευμα στον Πλατρειθιά με την βοήθεια του δήμου Ιθάκης και του κοινωφελούς ομίλου Πλατρειθιά διοργάνωσε εκδήλωση  με θέμα “Η βόρειος Ιθάκη στο πέρασμα του χρόνου”
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης αναδείχτηκαν πληροφορίες από τον πρώην δήμαρχο Τηλέμαχο Καραβία  και τον πρόεδρο του «Ριφόρτσο» Διονύση Φωκά από την επίσκεψη του Λουδοβίκου Σαλβατώρ στις αρχές του 1900 στην Ιθάκη, τις ανασκαφές του αρχαιολόγου Heurtley το 1930 και από τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ο Χορευτικός Σύλλογος Κρανιάς “Ο Μπάλλος” χόρεψε χορούς από τα Επτάνησα. Την βραδιά έκλεισαν κανταδόροι Αργοστολίου που μας ταξίδεψαν σε άλλες εποχές.

Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ “Ο ΜΠΑΛΛΟΣ” ΧΟΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ «ΡΙΦΟΡΤΣΟ» ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017Περισσότερα:http://northithaca.blogspot.gr/2017/07/blog-post_16.html

Δημοσιεύτηκε από North Ithaca στις Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

ΚΑΝΤΑΔΟΡΟΙ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ "ΡΙΦΟΡΤΣΟ" ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΡΕΙΘΙΑ ΙΘΑΚΗΣ15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Δημοσιεύτηκε από North Ithaca στις Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

http://northithaca.blogspot.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις