Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. ΡΟΤΑ

«Οι μάσκες έπεσαν»

Την Παρασκευή, 14 Ιουλίου του 2017, έλαβε χώρα μία ανοικτή έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. ΡΟΤΑ παρουσία και άλλων φορέων αλλά και απλών πολιτών στην αίθουσα συνεδριάσεων του νοσοκομείου στο Αργοστόλι. Το θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η βιωσιμότητα, η πτώχευση και η εξεύρεση λύσης για την προσωπική ευθύνη των εκάστοτε προέδρων του Δ.Σ. έναντι οφειλών προς το δημόσιο.

Απ’ την εν λόγω συνέλευση είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις παρακάτω απογοητευτικές ειδήσεις :

  • Η Δημοτική Αρχή Παρίση προσήλθε με την πρόταση να κλείσει ο ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. ΡΟΤΑ με την υπόσχεση να δημιουργθεί μια νέα δομή στη θέση του.
  • Η Δημοτική Αρχή ζητάει από τον ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. ΡΟΤΑ ενοίκια ύψους πενήντα χιλιάδων(50.000) € για τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούσε!
  • Ο Δήμαρχος κ Α. Παρίσης αρνήθηκε στα μέλη του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. να παραχωρήσει ένα λεωφορείο για να πάνε εκδρομή με την πρωτοφανή-κατάπτυστη δικαιολογία ότι επειδή οι μετέχοντες έχουν αναπηρία ενδέχεται να προκαλέσουν ατύχημα κινδυνεύοντας έτσι ο ίδιος να πάει φυλακή!

Μετά από όλα αυτά, γίνεται προφανές σε όλη την τοπική κοινωνία ότι η Δημοτική Αρχή Παρίση επιθυμεί το κλείσιμο του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. ΡΟΤΑ που απ’ το 2000, οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία του, είχε βάλει τον τότε Δήμο Αργοστολίου στις φωτεινές εξαιρέσεις όλης της χώρας για το γεγονός ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορούσε να παίξει έναν ενεργό ρόλο στην κοινωνική και επαγγελματική ένταξη ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας. Δεν καταλαβαίνουν ότι όσες πλατείες ή πεζοδρόμια κι αν φτιάξουν, αυτή τους η απόφαση θα τους κατατάξει – και προσωπικά το Δήμαρχο – στην ιστορία των πιο μελανών Δημοτικών Αρχών του τόπου μας.

Καλούμε έστω και την ύστατη τούτη ώρα τη Δημοτική Αρχή να αλλάξει ρότα και να πάρει τη σωστή απόφαση. Την απόφαση δηλαδή να ενισχύσει οικονομικά τον ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. ΡΟΤΑ με τα χρηματικά ποσά που απαιτούνται χωρίς να περιμένει ανταποδοτικότητα καθώς το όφελος από την αποτροπή της υποτροπής που συμβαίνει στα έγκλειστα πλέον άτομα δεν κοστολογείται.

Αργοστόλι, 15 Ιουλίου 2017
Ο.Μ. Κραναίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Ν.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις