Ε.Α.Σ. : Επιδότηση «ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ» έως 45,4€ στα Δένδρα

O E.A.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι ξεκίνησε το Μέτρο 10.01.08 που αφορά “Εφαρμογή της μεθόδου Σεξουαλικής Σύγχυσης Μικρολεπιδόπτερων”, γνωστό ως ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ.
Η εν λόγω δράση στοχεύει στην παρεμπόδιση της σύζευξης των ακμαίων των μικρολεπιδοπτέρων καρπόκαψα (Grapholitha molesta), ανάρσια (Anarsia lineatella) και φυλλοδέτη (Adoxophyes orana), εντομολογικών εχθρών της Ροδακινιάς, της Νεκταρινιάς και της Βερικοκιάς, με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση του πληθυσμού των επιβλαβών προνυμφών των εντόμων.

Τα ύψη Επιδότησης ανέρχονται σε 38,7€ /στρέμμα ετησίως για τα δύο πρώτα έτη εφαρμογής και στα 45,4€ /στρέμμα ετησίως για τα επόμενα τρία έτη εφαρμογής.

Όσοι Kεφαλλονίτες και Θιακοί Δενδροκαλλιεργητές ενδιαφέρονται για την παραπάνω Επιδότηση πρέπει άμεσα να προσέλθουν στο πιστοποιημένο Κέντρο Υποβολής Δηλώσεων Αγροτικών Επιδοτήσεων που λειτουργεί καθημερινά στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ., Λεωφόρος Αντώνη Τρίτση 1, στο Αργοστόλι (υπεύθυνος Δρ. Σ.Α.Θεοτοκάτος).

Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις