Αργοστόλι: Περίεργη πυρκαγιά στον τηλέγραφο κάτω από το κιόσκι

Μια πολύ περίεργη και επικίνδυνη πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα στις 20:00  στο Αργοστόλι στην περιοχή τηλέγραφος (Άγιος Θανάνης). Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποσόβησε τα χειρότερα μιας ο κίνδυνος ήταν μεγάλος λόγω της έντασης του αέρα που επικρατούσε εκείνη την ώρα, με κατεύθυνση προς Αργοστόλι και ειδικότερα την ευρύτερη περιοχή του Φαραώ.  Η περιοχή κάτω από το κιόσκι πέρα από κάθε είδους σκουπίδια που έχουν πετάξει ασυνείδητοι συντοπίτες μας, βρέθηκε και μπουκάλα από γκάζι αλλά και ένα παλιό βλήμα, πιθανότατα όλμου!

Το που οφείλεται αυτή η περίεργη πυρκαγιά και αν ήταν τελικά εμπρησμός θα το δείξει η έρευνα της πυροσβεστικής, αλλά το πως οκτώ το απόγευμα ξέσπασε πυρκαγιά σε αυτό σημείο, σε μέρα μάλιστα με ισχυρούς ανέμους δημιουργεί πολλα ερωτηματικά και κατ επέκταση συνειρμούς.

Παρακάτω αποτυπώνουμε από εικόνα της google earth την εστία της πυρκαγιάς και τις πιθανές κατευθύνσεις, με βάση την σημερινή διεύθυνση του αέρα.

Η εστία της φωτιάς και η διεύθυνση του αέρα…

Δηλώσεις στο Σάκη Βούτο του Επιπυραγού Τσιμπούκη Κωνσταντίνου:

Πηγή: voutospress.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις