Μπαράζ διαρρήξεων… ακόμη και μέρα μεσημέρι!!!

Επιμέλεια Παναγής Φωκάς

Η μία μετά την άλλη σημειώνονται το τελευταίο διάστημα οι διαρρήξεις και κλοπές σε βάρος κατοίκων χωριών του νησιού αλλά και καταστηματάρχες της πόλης από επιτήδειους, οι οποίοι “χτυπούν” ακόμη και μέρα-μεσημέρι, αρπάζοντας ό,τι βρουν μπροστά τους. Κοσμήματα, χρήματα, γεωργικά εργαλεία, ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά ακόμη…και ζώα και τρόφιμα “κάνουν φτερά” με δεξιοτεχνικό τρόπο, με τους δράστες να γίνονται “καπνός”, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν.

Οι κάτοικοι έχουν χάσει πραγματικά τον ύπνο τους το τελευταίο διάστημα, καθώς φοβούνται, μήπως οι ίδιοι είναι τα επόμενα θύματα των κλεφτών. Οι δράστες “χτυπούν” κυρίως τις ώρες, που οι ιδιοκτήτες απουσιάζουν και ανενόχλητοι “πιάνουν” δουλειά.

Την ίδια ώρα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο περιπλανώμενων Ρομά που βάζουν τα μικρά παιδιά τους, μέρα μεσημέρι, να κλέβουν καταστήματα του Λιθόστρωτου αλλά και των γύρω δρόμων χωρίς να μπορεί να επέμβει η αστυνομία.

Αγανακτισμένη αναγνώστρια του ekefalonia.gr μας περιγράφει τι έζησε χωρίς κανείς, συμπεριλαμβανομένης και της αστυνομίας, να μπορεί να τη βοηθήσει.

«Στο Αργοστόλι εδώ και χρόνια στα καταστήματα υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα με κλοπές των εμπορευμάτων μας από Ρώμα που βάζουν τα ανήλικα παιδάκια τους να κάνουν μια τέτοια παράνομη πράξη. Δεν φτάνει ότι μας κλέβουν την περιουσία μας συνέχεια, η αστυνομία δεν είναι ποτέ εδώ! Σήμερα 30/6 δέχτηκα κλοπή από τα ανήλικα παιδιά αυτά. Έτσι κάλεσα το αστυνομικό τμήμα Αργοστολιού και συγκεκριμένα την ασφάλεια! Η ασφάλεια μου είπε “δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα καλέστε το 100”. Οπότε καλώ το 100 κ απάντησαν με την ΔΕΥΤΕΡΗ κλήση (δηλαδή και σε κίνδυνο να βρίσκεσαι πάλι αδιαφορούν. Πως είναι δυνατόν η άμεση δράση να μην απαντάει;)!!! Η απάντηση του αστυνομικού ήταν “δεν μπορεί να κάνει τίποτα η αστυνομία, ούτε να τους ενοχλούμε και κάνουμε περιπολίες και δεν έχει πέσει κάτι στην αντίληψή μας και τα παράπονα σας στον διευθυντή της αστυνομίας”

(εν το μεταξύ εδώ και καιρό δεν έχουμε δει ούτε μια περιπολία). Αυτό είναι το κράτος μας; Αύτη την αστυνομία έχουμε;

Να θες να βγάλεις ένα μεροκάματο και το όφελος σου ποιο είναι;

Να σου κλέβουν την περιουσία!

Ντροπή και αίσχος!

Δεν υπάρχει προστασία!»

(Από έναν αγανακτισμένο καταστηματάρχη)

Πηγή: ekefalonia.gr

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις