Συμμετοχή του “Ριφόρτσο” στις εκδηλώσεις μνήμης για την μάχη του Λάλα

Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας & Ιθάκης

«ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ»

Αργοστόλι 27 Ιουνίου 2017

Την Κυριακή 25η Ιουνίου 2017 στην ιστορική τοποθεσία «Πούσι» της τ.κ. Αχλαδινής του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις για την περίφημη Μάχη του Λάλα, η οποία διεξήχθη τον Ιούνιο του 1821.

Παρών στις εκδηλώσεις ήταν και ο Πολιτιστικός, Ιστορικός & Λαογραφικός σύλλογος Κεφαλληνίας & Ιθάκης “Το Ριφόρτσο”, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον αναπληρωτή γραμματέα κ. Νικόλαο Λάσκαρη.

Κατά την διάρκεια της τελετής, ο κ. Λάσκαρης παρέδωσε στον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιο Κοτζιά, ακριβές αντίγραφο από το λάβαρο του τμήματος Επτανησίων που πολέμησε υπό την ηγεσία των Κωνσταντίνου & Ανδρέα Μεταξά, Ευαγγέλη Πανά, Μιχαήλ Κουτουφά και των Ζακυνθίων Παναγιώτη Στρούζα & Διονυσίου Σαμπρικού στην μάχη του Πουσίου.

Κατά την παράδοση, ο κ. Λάσκαρης αναφέρθηκε στο λάβαρο και στην ύπαρξη του αυθεντικού στο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Αργοστολίου. Ο δε δήμαρχος κ. Κοτζιάς μετά το πέρας της παραλαβής δήλωσε ευγνώμων και συγκινημένος.

Μετά το πέρας της τελετής και της εκδήλωσης παρατέθηκε γεύμα που πρόσφερε στους καλεσμένους ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις