Κόνσολας: Το υπουργείο Πολιτισμού να αναλάβει τις ευθύνες του για το Μουσείο Αργοστολίου

Στο Σάκη Βούτο και στον Ionian Galaxy μίλησε σήμερα ο Βουλευτής της ΝΔ και Τομεάρχης Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, σχετικά με το Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου, μετά την δημοσιοποίηση της χθεσινής επερώτησης προς το Υπουργείο πολιτισμού, που υπέγραφε ο ίδιος μαζί με την κα Κεφαλογιάννη και την κα Κεραμέως.
Ο κ. Κόνσολας, επεσήμανε ότι μέλημά του είναι να συμβάλει στην ανάδειξη του ιστορικού και πολιτιστικού χαρακτήρα του νησιού και κάλεσε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της αναφορικά με τις δεσμεύσεις της προς την Κεφαλονιά για την αποκατάσταση των καταστροφών από τους σεισμούς του 2014.

Ειδικά δε για το Αρχαιολογικό Μουσείο, να σταματήσει να υπεκφεύγει και να συμβάλει στην τεράστια προσπάθεια που επιτελεί ο Δήμος Κεφαλλονιάς στην ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Αργοστολίου και στην βελτίωση της συνολικής εικόνας του νησιού.
Αναφερόμενος στο Δήμο Κεφαλλονιάς, ο κ. Κόνσολας είπε πως παρά τα τεράστια προβλήματα στη χώρα, υπάρχει κι ένας Δήμος που αγωνίζεται χωρίς βοήθεια από το Κράτος και κάνει έργα που είναι γνωστά σε όλη την επικράτεια και αντί η Πολιτεία και ειδικά το Υπ. Πολιτισμού να συνδράμει σε αυτό με την αποκατάσταση του κτιρίου του Αρχαιολογικού Μουσείου, ενδιαφέρεται για το αν τα κλαδιά των κοκοφοινίκων αγγίζουν την ταράτσα του κτιρίου και αρνείται να δεχτεί τη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης για τον καθαρισμό των γκράφιτι από τους τοίχους του Μουσείου…
Ολοκληρώνοντας ο κ. Κόνσολας διεμήνυσε σε όλους τους τόνους πως αν δεν απαντήσει η Υπουργός, το θέμα θα έχει συνέχεια, η προσπάθεια της ΝΔ για ανάδειξη και επίλυση του τόσο σημαντικού ζητήματος για την Κεφαλονιά θα συνεχιστεί.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις