“Ανάμεσα σε δύο θάλασσες”-Ταξίδι στο απέραντο γαλάζιο με το Λύκειο Ελληνίδων

Στο απέραντο γαλάζιο που ενώνει μας ταξίδεψε χθες το βράδυ το Λύκειο Ελληνίδων με μία εξαιρετική μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο “Ανάμεσα σε δύο θάλασσες”.

Εμπνευσμένη σαφώς από τις ιστορίες, τις παραδόσεις και τις δοξολογίες του τόπου και της πατρίδας μας γενικότερα το Λύκειο Ελληνίδων για πολλοστή φορά μας συγκίνησε, μας πήγε πολλά χρόνια πίσω, μας έκανε να θυμιθούμε και να τραγουδίσουμε. Η καταπληκτική πραγματικά παράσταση χωρίστηκε σε έξι ενότητες τις “Κοντά στο ακρογιάλι”, ”Κύμα το Ιόνιο”, “Αναγγεμένη Ανατολή”, “Η Νοσταλγία” , “Ήτανε η γοργόνα” και “Το Απέραντο Γαλάζιο”. Κάθε μία εξυμνούσε την ιστορία της Ελλάδας που είναι βαθιά συνδεδεμένη με την θάλασσα, το Αιγαίο, τα παράλια της Μικράς Ασίας, το Ιόνιο, τον Μέγα Αλέξανδρο αλλά και τη θάλασσα όπως την έζησαν και εμπνεύστηκαν ο Νίκος Καββαδίας, και άλλοι μεγάλοι ποιητές.

Το παιδικό τμήμα του Λυκείου άνοιξε την εκδήλωση ενώ όλοι οι χορευτές εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα όλων όσων βρέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Ο Κέφαλος, ενώ για τις ανάγκες της ανεπανάληπτης εκδήλωσης ήρθαν και “ενισχύσεις” όπως χαρακτηριστηκά ανέφερε στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ευρώπη Μοσχονά από την Πάτρα.

Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης, εκ μέρους της οποίας το παρών έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσάτος. Το Δήμο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γεράσιμος Αλυσανδράτος ενώ με την παρουσία της τίμησε την εκδήλωση και η Βουλευτής Αφροδιτη Θεοπεφτάτου. Μεταξύ άλλων είδαμε και τον Πρόξενο Σερβίας στην Ελλάδα Βίκτωρ Ρουχωτά.

Εμείς να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια και μπράβο τόσο στην Πρόεδρο του Λυκείου Ευρώπη Μοσχονά όσο και στα μέλη του Λυκείου, για την συνεχή προσφορά τους στην κοινωνία αλλά και σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Αξίζει να αναφέρουμε και την εξαιρετική ορχήστρα που συνόδευσε τους χορευτές επί σκηνής, την Ελένη Παπαπροκοπίου, Λαούτο, Τραγούδι, τον Γιάννη Οικονόμου, Βιολί, Τραγούδι, τον  Γιάννη Τσεντούρα, Κρουστά, τον Γρηγόρη Βλαχούλη, Πιάνο και τον Σταύρο Πεφάνη, Μπουζούκι, Μαντολίνο. Ακόμη το Λύκειο για τη συγκεκριμένη εκδήλωση έκδοσε και συλλεκτικό πρόγραμμα.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις