Μικροί και μεγάλοι πήδηξαν πάνω από τις φωτιές στο Πανηγύρι του Άη Γιάννη στα Τζαννάτα

Πολύ κέφι και χορός ήταν τα δύο συστατικά που χαρακτήρισαν το χθεσινό πανηγύρι για τη γιορτή του Άη Γιάννη στα Τζαννάτα.

Πλήθος κόσμου, ντόπιοι και επισκέπτες έδωσαν δυναμικό παρών στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τζαννάτων και κατέκλυσαν στην κυριολεξία την πλατεία του χωριού “τη Βρύση”, όπως είναι καλύτερα γνωστή.

Εκεί η Πρόεδρος του Συλλόγου Μαρίνα Σιμωτά υποδεχόταν τον κόσμο ενώ  ήταν και υπεύθυνη για τα λαχταριστά σουβλάκια που με επιμέλεια ετοίμαζαν τα μέλη του Συλλόγου και έγιναν αμέσως ανάρπαστα. Το μενού περιλάμβανε επίσης και κοντοσούβλι αλλά και δροσερές σαλάτες και φυσικά άφθονο κρασί.

Στο Πανηγύρι συμμετείχε και το Παιδικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόρου “Ο Πρόνησος” όπου παρουσίασε Κεφαλονίτικους χορούς ενώ αμέσως μετά τα παιδιά και η Πρόεδρος του Συλλόγου “Πρόνησος” Σταματία Γκιάφη επεφύλαξαν μία ωραία έκπληξη για τον δάσκαλο χορού Παναγή Κοκκόση, ο οποίος είχε τα γεννέθλιά του. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Ελειού-Πρόννων Σπυρονικόλαος Σολωμός με την οικογένειά του, ο Πρόεδρος της τοπικής Ενότητας Πόρου και μέλος του Συλλόγου Τζαννάτων Γιάννης Πετράτος, ενώ μεταξύ άλλων είδαμε τον Πρόεδρο των Αρτοποιών, Χριστόφορο Τζαμαρία, αλλά και το γνωστό Κεφαλονίτη δημοσιογράφο Ανδρέα Κωνσταντάτο.

Ο dj κράτησε το ρυθμό μέχρι αργά με παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου μέχρι και τανγκό ενώ γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα έφτασε η μεγάλη ώρα που άναψαν οι φωτιές και μικροί μεγάλοι οπλισμένοι με θάρρος αλλά και χαρά άρχισαν να πηδούν πάνω από τις φλόγες για να ξορκίσουν το κακό όπως προστάζουν οι δοξασίες και οι παραδόσεις του τόπου μας.

Η πολύ ωραία βραδιά έκλεισε με καταπληκτικά πυροτεχνήματα που έκαναν τη νύχτα μέρα.

Και του χρόνου!

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις