Δ. Λυκούδης: Τα έργα ανάπλασης αφορούν όλη την Κεφαλονιά όχι μόνο το Αργοστόλι

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο Αργοστολίου και Τεχνικών Έργων Διονύση Λυκούδη είχε κατά τη διάρκεια της εκπομπής του ο δημοσιογράφος Σάκης Βούτος.

Στη συνέντευξη ο κ. Λυκούδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι όραμα της Δημοτικής Αρχής και όχι μόνο δικό του είναι να αλλάξουν την πόλη του Αργοστολίου και κατ επέκταση την Κεφαλονιά ολόκληρη και για αυτό ονόμασαν την παράταξη “Ισχυρή Κεφαλονιά” γιατί θέλουν να κάνουν την Κεφαλονιά ισχυρή και αυτό θα επιτευχθεί όταν η Κεφαλονιά γίνει όμορφη, παραγωγική, σύγχρονη και όταν γίνει ανταγωνιστική σε σχέση με τα άλλα νησιά και τους άλλους τουρισικούς προορισμούς.

Ο κ. Λυκούδης ανέφερε ότι τα έργα που παράδωσε πριν λίγες μέρες η Δημοτική Αρχή δεν αφορούν μόνο το Αργοστόλι αλλά όλη την Κεφαλονιά. Οι εργασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν για να παραδοθεί το έργο και επίσημα θα συνεχιστούν άμεσα.

Σε ερώτηση του Σάκη Βούτου για το πως αυτό το σπουδαίο έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πλατείας Αργοστολίου αλλά και της παραλίας θα προστατευθούν από μελλοντικούς βενδαλισμούς, ο κ. Λυκούδης δήλωσε ότι έχει έρθει σε επαφή με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας που θα εποπτεύουν τα έργα. Μάλιστα ήδη υπάρχει προσωπικό που επιτηρεί και φροντίζει έτσι ώστε να είναι καθαρός και ευπαρουσίαστος ο χώρος της πλατείας και ο πεζόδρομος της Π. Βαλλιάνου.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Λυκούδης ζήτησε από τους γονείς να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα παιδιά που παίζουν στην πλατεία και ιδιαίτερα κοντά στα συντριβάνια αλλά και στον φωτισμό που έχει τοποθετηθεί έτσι ώστε να μην δημιουργούνται ζημιές.

Ο κ. Λυκούδης απάντησε σε όσους ασκούν  κριτική και συγκεκριμένα στην αντιπολίτευση η οποία όπως τόνισε έχουν γίνει γραφικοί και περίγελος στην τοπική κοινωνία στην προσπάθειά τους να μηδενίσουν και να ακυρώσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής. Επανέλαβε ότι τα έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων όχι από κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ενώ ήταν υπουργός ο Θάνος Μωραίτης ότι κάποια στιγμή πρέπει να τιμηθεί ο άνθρωπος αυτός. Και συνέχισε ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου λέγοντας: “Εμείς εντάξαμε τα έργα, εμείς τα δημοπρατήσαμε και εμείς τα ολοκληρώσαμε”.

Η συζήτηση στη συνέχεια περιστράφηκε γύρω από το Γήπεδο Αργοστολίου, την ανάπλαση της Κυανής Ακτής καθώς και το εργοστάσιο επεξεργασίας του νερού.

Ακούστε όλη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη εφ όλης της ύλης.

ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις