Συμπαράσταση στους κατοίκους της Λέσβου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  Αργοστόλι 20/06/2017

 ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Ο σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Κεφαλονιάς σε έκτακτη συνεδρίαση του την Δευτέρα 19 Ιουνίου , συζήτησε το θέμα της συμπαράστασης στους σεισμοπαθείς της Λέσβου και κατά πλειοψηφία αποφάσισε τα παρακάτω :

Ο καταστροφικός φονικός σεισμός που έπληξε τη Λέσβο αντανακλαστικά μας επανέφερε στη μνήμη μας το δύσκολο χειμώνα του 2014 που βιώσαμε και τη συγκινητική βοήθεια που κατέφθασε από όλη την Ελλάδα τόσο σε έμψυχο ανθρώπινο δυναμικό όσο και στην υλική αρωγή για την αντιμετώπιση των αναγκών των συμπολιτών μας . Στη δική μας περίπτωση ευτυχώς είχαμε μόνο υλικές ζημιές με τις παρενέργειες τους και όχι ανθρώπινες ζωές . Η κανονικότητα παρόλα αυτά άργησε να επανέλθει και άφησε βαθειά λαβωμένους κάποιους συμπολίτες μας και πολλές υποδομές που ακόμη και σήμερα τρία χρόνια μετά πασχίζουν για την επισκευή τους .Η ανακούφιση με την βοήθεια που μας προσφέρθηκε απλόχερα από παντού , ήταν συγκινητική η αλληλεγγύη στο έπακρο .

Ο Δήμος με τις υπηρεσίες του που παρέλαβε όλη αυτή την βοήθεια γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα μας , την χρησιμότητα της για την προσωρινή κάλυψη βασικών αναγκών των συμπολιτών . Θεωρούμε τουλάχιστον αστοχία της Δημοτικής Αρχής και της πλειοψηφίας που στο Δημοτικό Συμβούλιο της 14ης Ιουνίου καταψήφισε την πρόταση για λήψη απόφασης -συμπαράστασης στους σεισμοπαθείς της Λέσβου χαρακτηρίζοντας με ταπεινά λόγια το αίτημα της αντιπολίτευσης .

Ζητάμε από το Δήμαρχο και την πλειοψηφία να επανορθώσει και να σπεύσει να προσφέρει με απόφασή της βοήθεια στους σεισμοπαθείς κατοίκους με γνώμονα την εμπειρία που ήδη διαθέτει, τόσο σε έμψυχο ανθρώπινο δυναμικό όσο και υλικά αγαθά . Η αδιαφορία και ο μηδενισμός και κυρίως η λήθη δεν αρμόζουν σε Θεσμικές Αρχές σεισμογενούς περιοχής όπως είναι η Κεφαλονιά . Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου αποφάσισε ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου να είναι στην διάθεση των Αρχών του καταπονημένου νησιού και να προσφέρει τις υπηρεσίες του εάν και εφόσον απαιτηθεί . Τέλος εκφράζουμε αμέριστα την συμπαράσταση μας στους σεισμοπαθείς κατοίκους της Λέσβου αφού και οι ίδιοι έχουμε βιώσει την βίαιη επίδειξη της δύναμη της φύσης και τις συνέπειες της .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ιωάννης Μικελάτος Σταματούλα Τσιμάρα

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις