Στο Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης ο Περιφερειάρχης με στόχο την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης 8 Ιουνίου 2017, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο περιφερειακός σύμβουλος Διονύσιος Μπάστας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήριος Σκιαδαρέσης.

Τον Περιφερειάρχη υποδέχθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΤΕΑΝ Κώστας Γαλιάτσος και πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων των τριών φορέων (Περιφέρεια, Επιμελητήριο, ΕΤΕΑΝ) στην κατεύθυνση της προοπτικής αξιοποίησης των δυνατοτήτων του ΕΤΕΑΝ για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της ΠΙΝ.

Συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες του ΕΤΕΑΝ να συμβάλει στην πρόσβαση των νησιωτικών επιχειρήσεων σε τραπεζικά κεφάλαια και στη δημιουργία ειδικού χρηματοδοτικού προγράμματος αποκλειστικά για τις νησιωτικές περιοχές, αξιοποιώντας προτάσεις επιμελητηρίων, φορέων κλπ.

Επίσης σε συνεργασία του ΕΤΕΑΝ και της ΠΙΝ με τον Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) εξετάζονται τρόποι άμεσης στήριξης των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

“Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορέσουμε να βρούμε εργαλεία και δράσεις στήριξης του επιχειρείν, δίνοντας έτσι χείρα βοηθείας σε μικρούς και μικρομεσαίους επιχειρηματίες των Ιονίων Νήσων, ιδιαίτερα σε μια εποχή που υπάρχει άμεση ανάγκη αύξησης της απασχόλησης και της τοπικής οικονομίας” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σ. Σκιαδαρέση, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη της ενημέρωσης και των άλλων Επιμελητηρίων των Ιονίων Νήσων.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις