23 Οκτωβρίου 2020, Παρασκευή

Όλα έτοιμα για την συμμετοχή της Χορωδίας της ΚΕΔΗΚΕ στην συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη

Πλησιάζουν οι μέρες για την ιστορική συναυλία αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» που θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο στην Αθήνα, την Κυριακή 19 Ιουνίου.

Μία μεγαλειώδη πραγματικά συναυλία στην οποία συμμετέχουν πάνω από 1000 χορωδοί από 30 πόλεις της Ελλάδας με την συνοδεία της Συμφωνικής Μαντολινάτας, μία συναυλία που την μουσική διεύθυνση και ενορχήστρωση έχει αναλάβει ο Κεφαλονίτης μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης.

Από αυτή την συναυλία δεν θα μπορούσε να λείπει η Κεφαλονιά όπου γεννήθηκε και άνθισε το Χορωδιακό τραγούδι με την συμμετοχή της Χορωδίας της ΚΕΔΗΚΕ, υπό τη διεύθυνση του Άγγελου Μουρελάτου, να δίνουν δυναμικό παρών στο Καλλιμάρμαρο παρουσιάζοντας μερικά από τα κορυφαία τραγούδια, του Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που παραμένουν ακόμα επίκαιρα και τόσο αγαπημένα.

Παραβρεθήκαμε σε μία από τις εντατικές πρόβες που γίνονται σε καθημερινή σχεδόν βάση στο Δημοτικό Θέατρο Ο Κέφαλος της Χορωδίας έτσι ώστε όλα να είναι στην εντέλεια και να απολαύσουμε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα τη μεγάλη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Κατά τη διάρκεια ενός μικρού διαλείμματος ο διευθυντής της Χορωδίας, Άγγελος Μουρελάτος βρήκε την ευκαιρία και απευθυνόμενος στους Χορωδούς τόνισε το πόσο μεγάλη τιμή είναι για την Κεφαλονιά να συμμετέχει σε αυτή την μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη και τιμή φυσικά για τους ίδιους που θα ερμηνεύσουν Μίκη Θεοδωράκη ενώ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος Κωνσταντάκης που παρακολουθούσε τις πρόβες, δήλωσε ιδιαίτερα υπερήφανος για την Χορωδία της ΚΕΔΗΚΕ,  καθώς όπως τόνισε γίνεται άριστη και προσεγμένη δουλειά από όλους και ειδικότερα από τον μαέστρο, Άγγελο Μουρελάτο.

Ένα είναι σίγουρο ότι η Κεφαλονιά επάξια και δικαιωματικά κέρδισε μία θέση στη σκηνή του Καλλιμάρμαρου Σταδίου σε αυτή την τόσο σπουδαία συναυλία φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη μία συναυλία στην οποία κατά πάσα πιθανότητα οι τυχεροί που θα βρεθούν εκείνη την νύχτα στην Αθήνα να έχουν την ευκαιρία να δούν τον ίδιο τον Μίκη να διευθύνει επ’ σκηνής.

Εμείς από τη μεριά μας  να ευχηθούμε καλή επιτυχία στους Χορωδούς και στον Άγγελο Μουρελάτο!

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις