Η Δημοτική αρχή επενδύει στην παραγωγή έργου και όχι σε “ανούσια παιχνίδια διαδοχής”

“Τα μόνα που μας ενδιαφέρουν αυτή την περίοδο στη Δημοτική Αρχή είναι η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων που εκτελούνται, ο προγραμματισμός και η εκτέλεση ακόμη περισσότερων σε συνδυασμό με την καθημερινότητα των δημοτών και η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών του. Δεν υπάρχει ούτε χρόνος αλλά ούτε και σκέψη για “διαδοχές”, “δαχτυλίδια” και “εμφυλίους”. Άλλωστε ο Παρίσης έχει δηλώσει ότι θα είναι Δήμαρχος μέχρι το 2024 και αυτό αργεί ακόμη”. Αυτό μας είπε υψηλόβαθμο στέλεχος της Δημοτικής Αρχής όταν τον ρωτήσαμε για τα ρεπορτάζ που κάνουν λόγο για “διαδοχή” και “κόντρες” μεταξύ των στελεχών της Δημοτικής Αρχής. Μία τοποθέτηση που ταυτίζεται με τη δική μας εκτίμηση καθώς διαπιστώνουμε ότι αυτή την περίοδο-και εδώ και πολλούς μήνες-μία μόνο φράση είναι συνεχώς στα χείλη όλων των πρωτοκλασσάτων στελεχών της Δημοτικής Αρχής: Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΡΓΟΥ & Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ!

Δεν τίθεται λοιπόν τέτοιο θέμα καθώς βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση τριών μεγάλων έργων που θα αλλάξουν την εικόνα του Αργοστολίου: Η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου (Πλατεία-Οδός Βαλλιάνου) και η ανάπλαση της περιοχής Γέφυρα-Λαχαναγορά μετατρέπουν το Αργοστόλι σε μία σύγχρονη, ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Επίσης ολοκληρώθηκε και η ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου Αργοστολίου, έργο εξίσου σημαντικό ενώ, ολοκληρώνεται και το έργο του παραλιακού δρόμου στα Λεγατάτα στο Ληξούρι.

Όμως καμία σκέψη για “δαχτυλίδια” δεν υπάρχει καθώς ακολουθούν και άλλα. Δημοπρατείται το γήπεδο Αργοστολίου ενώ δύο ακόμη πολύ σημαντικά έργα αναμένεται να πάρουν τον ίδιο δρόμο: Το εργοστάσιο επεξεργασίας νερού στο Αργοστόλι και η ανάπλαση της περιοχής της Κυανής Ακτής. Για τον επόμενο χειμώνα ο προγραμματισμός κάνει λόγο για νέες παρεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο Αργοστολίου με την οδό 21ης Μαίου και την οδό Ριζοσπαστών. Σειρά θα πάρει και το Ληξούρι μόλις ξεμπλοκαριστεί η δωρεά των 5.000.000 ευρώ της Περιφέρειας Αττικής ενώ μόλις λυθεί το άλλο “αγκάθι” με τα οδοιπορικά των μηχανικών του ΤΑΣ αναμένεται να προχωρήσει και η αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων που επλήγησαν από τους σεισμούς καθώς οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί. Εξάλλου το Λιμενικό Ταμείο έχει προγραμματίσει δύο σημαντικά έργα το πρώτο αφορά στο Πόρτο στο Ληξούρι και το δεύτερο την παραλία της Σάμης.

Η Δημοτική Αρχή Παρίση ΕΠΕΝΔΥΕΙ στα έργα καθώς γνωρίζει ότι αυτό επιθυμούν οι δημότες και δεν αναλώνεται σε κουραστικά και ανούσια “παιχνίδια διαδοχής”. Τα στελέχη της πλέον γνωρίζουν ότι περισσότερο έργο γίνεται τόσο πιο πολύ ισχυροποιείται η Δημοτική Αρχή και καθίσταται ως ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος στα πολιτικά πράγματα του νησιού μας.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις