Ο Παρίσης ολοκληρώνει έργα, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει “απών” από τα ζητήματα της Κεφαλονιάς

Όταν ένας Δήμαρχος βρίσκεται λίγες μόλις μέρες πριν από την ολοκλήρωση και τα εγκαίνια τριών μεγάλων έργων στην επικράτειά του και παράλληλα έχει στο πρόγραμμά του την εκτέλεση και άλλων εξίσου σημαντικών, το να κατηγορείται ότι ο “μύθος του έχει καταρρεύσει”, μόνο έκπληξη και ίσως γέλιο μπορεί να προκαλέσει αυτό!

Για μία ακόμη φορά ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις με την τελευταία ανακοίνωσή του για τον Δήμαρχο Κεφαλλονιάς που αντικειμενικά αυτή την περίοδο βρίσκεται ίσως “στα φόρτε” του καθώς είναι από τους ελάχιστους Δημάρχους σε ολόκληρη τη χώρα που καταφέρνει μέσα στην οικονομική κρίση να ολοκληρώνει μεγάλα έργα και να “έχει στα σκαριά” και άλλα περισσότερα χωρίς μάλιστα η κυβέρνηση της χώρας να είναι “της απόχρωσής” του.

Και δεν είναι μόνο αυτό με την ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Το λάθος “timing” που φαίνεται να διαθέτουν συμπληρώνεται από το ότι η “επίκληση” για την δημιουργία “μετώπου” κόντρα στην Δημοτική Αρχή γίνεται σε μία χρονική στιγμή που και δεν υφίσταται προεκλογική περίοδος (είμαστε 2 ολόκληρα χρόνια μακριά από τις εκλογές” αλλά περισσότερο σε μία εποχή που δεν υπάρχει και το καλύτερο κλίμα για την “πρώτη φορά Αριστερά” κυβέρνηση. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ακούει ΣΥΡΙΖΑ και “τρέχει μακριά” για να μην πω τίποτε χειρότερο. Κανείς δεν είναι βέβαιος ότι σε δύο χρόνια που θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχουν διολισθήσει στα παλιά, καλά μονοψήφια νούμερα. Και πολύ πιθανόν να μην είναι καν στην κυβέρνηση.

Θα συνιστούσα στην τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ αντί “να κυνηγά ανεμόμυλους” και να “επιτίθεται” στον “Δήμαρχο των έργων” Α. Παρίση να χρησιμοποιήσει την πειθώ της για να πιέσει την κυβέρνησή της, τους υπουργούς της και την βουλευτή της να τρέξουν γρήγορα τα πολλά θέματα που παραμένουν-με ευθύνη της κυβέρνησης-ανοιχτά και ανεκπλήρωτα για το νησί μας.

Για παράδειγμα την δωρεά των 5.000.000 ευρώ της Περιφέρειας Αττικής που θα “ανακουφίσει” την σεισμόπληκτη Παλική και περιμένει καιρό τώρα μία νομοθετική ρύθμιση για να “ξεμπλοκάρει” εκείνος ο περιβόητος φόρος των 250.000 ευρώ που ζητά το Υπουργείο Οικονομικών (για να μπορέσει να έρθει επιτέλους και η κ. Δούρου που την περιμένουμε από τον Απρίλη)

Για παράδειγμα να λύσει-επιτέλους-το “φοβερό” ζήτημα με τα οδοιπορικά των μηχανικών του ΤΑΣ ώστε να έρθουν από την Πάτρα μπας και προχωρήσουν οι αποκαταστάσεις στα σεισμόπληκτα σχολικά συγκροτήματα αλλά και δοθούν οι επιδοτήσεις για τα ενοίκια των σεισμόπληκτων. Ίσως και οι Εργατικές Κατοικίες Ληξουρίου αν και πολύ αμφιβάλλουμε γι’αυτό.

Για παράδειγμα ας πιέσουν λίγο το Υπουργείο Οικονομικών και την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου να αφήσουν στην άκρη την μάλλον παράλογη απαίτησή τους για επαναχάραξη του αιγιαλού και της παραλίας ώστε να μπορέσει ο Δήμος να επισκευάσει την πεζογέφυρα Σάμης-Καραβομύλου που έχει καταντήσει “ανέκδοτο”

Μπορούν εκεί στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, αν θέλουν, να αφήσουν τους “λαϊκισμούς” και τις “επαναστατικές κορώνες” κατά του Δημάρχου Κεφαλλονιάς και να προσφέρουν θετικές υπηρεσίες στον τόπο με την πρόσβαση και την επιρροή που διαθέτουν.

Ας το κάνουν και εμείς εδώ θα είμαστε να τους το αναγνωρίσουμε…

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις