Σχετικά με τις Επιτροπές των Πανελλαδικών Εξετάσεων!!!

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ έχει διαχρονικά τοποθετηθεί ότι οι επιτροπές των πανελλαδικών εξετάσεων πρέπει – κατ’ αρχήν – να διασφαλίζουν τη σωστή διεξαγωγή των εξετάσεων αυτών και να συγκροτούνται μέσα σε πνεύμα δικαίου για όλους τους / τις συναδέλφους. Είναι σημαντικό, μετά από επανειλημμένες παρεμβάσεις της ΕΛΜΕ-ΚΙ, ότι η κυβέρνηση δεν τόλμησε να προχωρήσει σε περικοπή εξεταστικών κέντρων.

Διακριτικές αντιμετωπίσεις σχολείων και συναδέλφων δεν γίνονται αποδεκτά από πλευράς μας. Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ έγινε τηλεφωνική παρέμβαση στη διοίκηση (ΔΔΕ), για τη σύνθεση της Επιτροπής στο ΓΕΛ Πάστρας, όπου αρχικά είχαν αποκλεισθεί όλοι οι συνάδελφοι του ΓΕΛ πλην της Διευθύντριας, όταν – όπως όλοι γνωρίζουμε – υπάρχει η ανάγκη για παρουσία ενός – δυο συναδέλφων από κάθε σχολείο που είναι κέντρο για την αντιμετώπιση κάθε είδους προβλημάτων στην πρακτική διεξαγωγή των εξετάσεων. Άλλωστε, αυτό ίσχυσε για τις επιτροπές σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία. Επίσης, η παρουσία αναπληρωτών σε αμειβόμενες θέσεις ευθύνης είναι πλέον μια αναγκαιότητα. Ωστόσο, εφόσον και η διοίκηση αντιλαμβάνεται κάτι τέτοιο, η πλήρωση των θέσεων οφείλει να γίνεται με ενιαία κριτήρια και να μη δημιουργεί αίσθημα αποκλεισμού για τη μεγάλη μάζα των συναδέλφων αυτών.

Έχουμε την άποψη, όπως έχουμε ξαναπεί, πως υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης κάθε χρόνο, με τρόπο που να μην δημιουργείται πρόβλημα στη διεξαγωγή των εξετάσεων. Σε αυτή τη βάση μια ανανέωση της τάξης του 40% των μελών των επιτροπών είναι και εφικτή και αναγκαία, ώστε σταδιακά να δοθεί η δυνατότητα σε όλο τον κλάδο να εμπλακεί στη διαδικασία αυτή. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποσοβούνται τάσεις διαμόρφωσης ανισότιμης αντιμετώπισης μεταξύ συναδέλφων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ είχε – προ διετίας – διατυπώσει τη θέση ότι οι αλλαγές πρέπει να ξεκινήσουν από όλα τα μέλη του ίδιου του ΔΣ της ΕΛΜΕ, τους αιρετούς και από συναδέλφους που έχουν υπερβεί την πενταετία ιδιαίτερα στις θέσεις με τη μεγαλύτερη αμοιβή. Για το σκοπό αυτό και πάντα μέσα σε πνεύμα συναδελφικότητας, κατανόησης των δυσκολιών που υπάρχουν αλλά και της ευθύνης του ρόλου των επιτροπών, κανένα μέλος της πλειοψηφίας του ΔΣ δεν συμπεριλήφθηκε φέτος τελικά σε κάποια επιτροπή. Μία και μοναδική συνάδελφος από την πλειοψηφία του ΔΣ είχε αρχικά συμπεριληφθεί από τη ΔΔΕ στην επιτροπή της Πάστρας, η οποία παραιτήθηκε με δική της πρωτοβουλία, δίνοντας λύση και στο πρόβλημα που διαμορφώθηκε στο εν λόγω σχολείο.

Αργοστόλι 31/05/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης

Ποταμιάνου Σοφία

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις