Παραδοσιακό Παστέλι έφτιαξαν μαθητές του 2ου Δημ. Σχολείου στην “Βοσκοπούλα”

Μία ακόμα ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική εξόρμηση των σχολείων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωϊ στο Παραδοσιακόν Γλυκοπωλείον “Βοσκοπούλα” με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου.

Οι μαθητές συνοδευόμενοι από την εκπαιδευτικό Αθηνά Τζουγανάτου ενθουσιάστηκαν με το μπήκαν στο εργαστήριο και αμέσως φόρεσαν ποδιές και γάντια  για να ξεκινήσουν την διαδικασία παρασκευής ενός από τα πιο διαδεδομένα παραδοσιακά γλυκίσματα, το γνωστό και αγαπημένο σε όλους Παστέλι, ένα γλύκισμα υγιεινό, με μεγάλη θρεπτική αξία, για αυτό και το προτιμούν οι αθλητές και όσοι προσέχουν την διατροφή τους.

Η επίσκεψη στο Γλυκοπωλείον της Βοσκοπούλας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Ιστορία και Τοπική Επιχειρηματικότητα” της Α/θμιας Εκπαίδευσης, η παρουσίαση του οποίου θα γίνει το Σάββατο 3 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο “Ο Κέφαλος”.

Υπό την καθοδήγηση και την βοήθεια του Διονύση Καππάτου οι μικροί ζαχαροπλάστες χωρίστηκαν σε ομάδες, κάποιοι ανέλαβαν να αναμειγνύουν τα υλικά στο σκεύος μαγειρέματος ενώ άλλοι ετοίμαζαν τις λαμαρίνες όπου θα έμπαινε αμέσως μετά το παστέλι για να κρυώσει. Μάλιστα οι περισσότεροι μαθητές δήλωσαν ότι ξέρουν ήδη να φτιάχνουν πολλά γλυκά στο σπίτι καθώς ενασχόληση με ζαχαροπλαστική είναι κάτι που τους αρέσει.

Ενώ περίμεναν οι μαθητές να ετοιμαστεί το Παστέλι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την δημιουργία και την ιστορία ενός άλλου παραδοσιακού γλυκίσματος της Κεφαλονιάς, του Μαντολάτου, ένα γλυκό που κρατάει από την εποχή της Ενετοκρατίας και ήταν το αγαπημένο των ευγενών εκείνης της περιόδου.

Τα παιδιά στη συνέχεια με την βοήθεια του Αντώνη Καππάτου τοποθέτησαν το μείγμα με το παστέλι μέσα στις λαμαρίνες για να κρυώσει και το οποίο θα παραλάβουν μέσα στην βδομάδα για την παρουσίαση της εργασίας τους στο Δημοτικό Θέατρο “Ο Κέφαλος” το Σάββατο 3 Ιουνίου τις 7 το απόγευμα.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις