Δ.Σ.: Σε χρόνο ρεκόρ η Δημ. Αρχή προχώρησε τη διαδικασία για τη μίσθωση των παραλιών

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήρθε ως πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης ο καθορισμός ανταλλάγματος και διάρκειας για απευθείας παραχώρηση τμημάτων αιγιαλού-παραλίας Δήμου Κεφ/νιάς.

Αυτό δεν αφορούσε στις παραλίες εκείνες που θα δημοπρατηθούν (αυτό θα γίνει στο άμεσο μέλλον) αλλά εκείνες τις παραλίες που γειτνιάζουν με επιχειρήσεις και σύμφωνα με την νομοθεσία θα δοθούν με απευθείας ανάθεση στους ενδιαφερόμενους. Την εισήγηση έκανε ο αρμόδιος για τις παραλίες εντεταλμένος σύμβουλος Νίκος Παπαδάτος που είπε ότι οι τιμές κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα αν και είναι πολύ πιθανό η Κτηματική Υπηρεσία που έχει τον τελευταίο και ουσιαστικό λόγο να καθορίσει-όπως και πέρσι-υψηλότερες τιμές από αυτές που αποφάσισε χθες το δημοτικό συμβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που φέτος η ΚΥΑ για τις παραλίες βγήκε στις 12 Μαίου και κοινοποιήθηκε στο Δήμο στις 14 του ίδιου μηνός, τόσο η Νομική Υπηρεσία του Δήμου όσο και ο εντεταλμένος σύμβουλος Ν. Παπαδάτος με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου κινήθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά ώστε χθες να εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο τις τιμές για τις απευθείας αναθέσεις για να μπορούν οι παραλίες να παράσχουν τις πρέπουσες υπηρεσίες στους τουρίστες.

Όπως μάλιστα επεσήμανε και ο Αναπληρωτής Δημάρχου Δ. Λυκούδης δίνοντας συγχαρητήρια, τόσο στη Νομική Υπηρεσία, στην Τεχνική Υπηρεσία όσο και στον Ν. Παπαδάτο μέσα σε 6 εργάσιμες ημέρες κατάφεραν να είναι έτοιμες οι παραλίες να παραχωρηθούν σύμφωνα με την ΚΥΑ. “Χρόνος ρεκόρ, χρόνος που τιμά μια διοίκηση, χρόνος που τιμά τους εμπλεκόμενους της δημοτικής αρχής’ τόνισε ο Δ. Λυκούδης προσθέτοντας ότι ο Δήμος Κεφαλλονιάς είναι μέσα στους πρώτους 10 Δήμους σε όλη την Ελλάδα που κατάφεραν να προχωρήσουν γρήγορα τη διαδικασία. 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις