Παράσταση της ΕΛΜΕ-ΚΙ για μετακινήσεις, σίτιση και στέγαση των εκπαιδευτικών στον κ. Κουρουμπλή

Με το πλαίσιο των νησιωτικών ΕΛΜΕ συνεχίζουμε τον αγώνα, κόντρα στο ρεαλισμό του Υπουργού κ. Κουρουμπλή, της κυβέρνησης κι όλων όσων ενστερνίζονται αυτό το δρόμο ανάπτυξης.

Το Προεδρείο του Διοικητικού Συμβούλιου της ΕΛΜΕ-ΚΙ πραγματοποίησε παράσταση στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στα νησιά μας, προκειμένου να του παραδώσει υπόμνημα που έχουν προσυπογράψει ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) από νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές. Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ τονίστηκε η σημασία στελέχωσης των σχολείων των περιοχών αυτών, οι δυσκολίες και το ιδιαίτερο κόστος στη διαβίωση και στη μετακίνηση, για τους αναπληρωτές και όσους διαβιούν μακριά από τις εστίες τους. Στο υπόμνημα συνοψίζονται οι βασικές διεκδικήσεις για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, για φθηνές – ασφαλείς – τακτικές δημόσιες συγκοινωνίες με παροχή έκπτωσης στους εκπαιδευτικούς, για επιδότηση ενοικίου, για δωρεάν σίτιση, για επαναφορά των επιδομάτων παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών στο επίπεδο του 2009, για να αποτελέσει βασικό κριτήριο η νησιωτικότητα στον ανακαθορισμό της μοριοδότησης των σχολείων.

Η παρέμβαση αυτή γίνεται λίγους μήνες μετά την κατάθεση στην Κυβέρνηση και στα Κόμματα της Βουλής (πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής) σχετικού ψηφίσματος.

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ τονίστηκε πως η είσπραξη «συμπάθειας» για το δίκαιο των αιτημάτων από την κυβέρνηση και προσωπικά από τον κ. Κουρουμπλή δεν λέει τίποτε, αφού, στο όνομα των δημοσιονομικών συνθηκών, θεωρεί ανέφικτη τη λύση στο μείζον πρόβλημα των εκπτώσεων στις μετακινήσεις, ενώ «μεταθέτει» στους ΟΤΑ τη διαχείριση στα προβλήματα της σίτισης και στέγασης των συναδέλφων που διαμένουν μακριά από τις εστίες τους, χωρίς να δίνει επιπλέον χρηματοδότηση.

Παράλληλα, το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εξέφρασε την υποστήριξή του στα υπομνήματα που παραδόθηκαν εκ μέρους του τοπικού Εργατικού Κέντρου (ΕΚΚΙ) και της Επιτροπής Φορέων του Νομού και δήλωσε πως τα προσυπογράφει.

Ο κ. Υπουργός δεν απάντησε συγκεκριμένα στο υπόμνημα των νησιωτικών ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ αλλά οι συνεργάτες του ζήτησαν τα στοιχεία επικοινωνίας με την ΕΛΜΕ-ΚΙ. Αναμένουμε λοιπόν τις απαντήσεις, αρμοδίως, ενώ διαμηνύσαμε πως στις 4 Ιούλη, με το τέλος του συνεδρίου της ΟΛΜΕ, θα επιδιώξουμε συντονισμένη παρέμβαση στο Υπουργείο με τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τον κλάδο και όλο το λαό των νησιών σε εγρήγορση, μιας και τα αιτήματα που διεκδικούμε αφορούν τους όρους παροχής του δικαιώματος στη μόρφωση για τους μαθητές αυτών των περιοχών, αποτελούν διεκδικήσεις των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών που πλήττονται από τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων μέχρι τώρα.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω, γιατί τα αιτήματά μας είναι δίκαια και η ικανοποίησή τους είναι πλέον όρος επιβίωσης για τους συναδέλφους μας που υπηρετούν στα νησιά!

Γνωρίζουμε καλά πως χρήματα υπάρχουν όταν πρόκειται για τους εφοπλιστές και τους βιομήχανους! Γνωρίζουμε τις προκλητικές φοροαπαλλαγές (πχ πετρέλαιο) και τις κρατικές επιδοτήσεις που λαμβάνουν και από αυτή την κυβέρνηση, την ώρα που οι εκπαιδευτικοί, συνολικά οι εργαζόμενοι πληρώνουν πανάκριβα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, για κακοσυντήρητα πλοία και ελάχιστα, σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες, δρομολόγια!

Ο αγώνας συνεχίζεται!!!

Αργοστόλι 28-5-2017

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης

Ποταμιάνου Σοφία

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις