Σφοδρή επίθεση κατά της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και του Πύρρου Δήμα από τον Ν. Γαλιατσάτο

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Πρόεδρος και προπονητής του Συλλόγου Άρσης Βαρών ΑΠΕΣΔΑΣ “Ο Κέφαλος”, Νίκος Γαλιατσάτος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε νωρίτερα στο Κολυμβητήριο Αργοστολίου κατά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών και ειδικότερα κατά του τέως Προέδρου και νυν μέλος αυτής,  Πύρρου Δήμα.

Ο Προπονητής του “Κέφαλου” στο ξεκίνημα της συνέντευξής του τόνισε ότι θέλει να ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα και να ακουστεί η αλήθεια για τα όσα συνέβησαν πριν και κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του αθλητή Βαγγέλη Γαλιατσάτου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Παίδων που έλαβε χώρα στην Ταϊλάνδη.

Συγκεκριμένα ο κ. Γαλιατσάτος ανέφερε ότι ο Βαγγέλης θα μπορούσε να κατακτήσει την πρώτη θέση αν δεν ήταν κάποιοι εξωγενείς παράγοντες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να μην ανέβει στο υψηλότερο βάθρο που δικαιούταν, όπως το γεγονός ότι στην Ομοσπονδία όπως τόνισε πολλές φορές δεν υπάρχει δημοκρατία, δεν υπάρχει αντίλογος, και επειδή εξέφρασε διαφορετική άποψη βρέθηκε τιμωρημένος. Όμως αυτό δεν τον απέτρεψε από το να βρίσκεται στο πλευρό του Βαγγέλη, καθώς με δικά του έξοδα ταξίδεψε στην Ταιλάνδη και βρέθηκε να παρακολουθεί τον αγώνα σαν επισκέπτης από τις κερκίδες. Ένας άλλος παράγοντας που έπαιξε ρόλο ήταν το γεγονός ότι ο προπονητής που είχε ορίσει η Ομοσπονδία ήταν άπειρος και αντί να υπογράψει το χαρτί του Βαγγέλη με τα κιλά που έπρεπε να σηκώσει για να διεκδικήσει την πρώτη θέση, υπέγραψε το χαρτί του Βούλγαρου αθλητή, ενώ αιχμές άφησε και για τον ρόλο του κριτή αλλά και του Πύρρου Δήμα ως προπονητή της ομάδας των ΗΠΑ, για τον χρόνο που έπρεπε να δηλώσουν οι αθλητές τα κιλά για την τρίτη τους προσπάθεια.

“Η Ομοσπονδία”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Γαλιατσάτος, “θέλει να πάρει τον Βαγγέλη από την Κεφαλονιά και να καρπωθεί την επιτυχία του, “το έτοιμο ψωμί όλοι το τρώνε”, χωρίς ουσιαστικά να έχει προσφέρει τίποτα αντίθετα του έχει προξενήσει βλάβη με τα συνεχή ντόπινγκ κοντρόλ που τον υπέβαλε, που είχαν σαν αποτέλεσμα να του στερήσουν τέσσερις πολύτιμες μέρες από την προπόνησή του. Είμαι 50 χρόνια στο άθλημα με τις γνώσεις που έχω τον Βαγγέλη μπορώ να τον φτάσω Ολυμπιονίκη μέσα από αυτό το χωριό που λέγεται Κεφαλονιά. Δίνω τις γνώσεις μου αφιλοκερδώς χωρίς αν εισπράττω τίποτα”.

Όσον αφορά την χρηματοδότηση της όλης προσπάθειας και συμμετοχής του νεαρού αθλητή που κατέκτησε τα δύο ασημένια μετάλλια και μας έκανε όλους υπερήφανους ο κ. Γαλιατσάτος υπογράμμισε την σημαντική στήριξη του Δήμου Κεφαλονιάς στην όλη προσπάθεια με 5.000 ευρώ κάτι που δεν περίμενε, όπως ο ίδιος ανέφερε, λόγω της οικονομικής κρίσης, με την Ομοσπονδία να καλύπτει μόνο τα έξοδα του αθλητή και το συνολικό προϋπολογισμό να ξεπερνάει τις 11.000, χρήματα τα οποία όπως τόνισε ο Προπονητής του Κέφαλου, Νίκος Γαλιατσάτος έβαλε ο ίδιος.

Και συνέχισε ο κ. Γαλιατσάτος: “Ο Πύρρος Δήμας εδώ και 9 χρόνια που ήταν πρόεδρος γιατί τώρα για λόγους τακτικής είναι απλό μέλος, έχει κάνει το άθλημα να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Εγώ αυτό που κάνω είναι να αντιτίθεμαι σε αυτή την κατάπτωση. Εχω φάει από την ομοσπονδία 20 μήνες τιμωρία γιατί κάνω την τρέλα μου”.

Αναφορά έγινε και για την συμμετοχή του ίδιου, του Σάββα Καππάτου και του Μεταξά Μεταξά, στην “Ολυμπιάδα των Βετεράνων” στο Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας με πολύ καλά αποτελέσματα.

 

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις