23 Οκτωβρίου 2020, Παρασκευή

Ιωάννης Π.Α. Ιωαννίδης: “Tractatus για την Έκτη Φήμη” την Τρίτη 23 Μαΐου στην Πάτρα

Ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών, οι εκδόσεις Κέδρος και η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα(ΕΛΕΑΝΑ) σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Ιωάννη Π.Α. Ιωαννίδη “Tractatus για την Έκτη Φήμη” την Τρίτη,  23 Μαΐου 2017, ώρα 7:00 μ.μ. στην Αγορά Αργύρη (Αγίου Ανδρέου 12, Πάτρα)

Ομιλητές:

Γεώργιος Χρούσος (συντονιστής), καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ξενοφών Βερύκιος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και ποιητής.

Χαριτίνη Σταυροπούλου, καθηγήτρια του πανεπιστημίου City του Λονδίνου.

 *Ο συγγραφέας θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο.

Μέρος των εσόδων θα δοθεί στην Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ). Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων εκδήλωσης : Αχιλλέας Παπαδιονυσίου.

Την εκδήλωση υποστηρίζει το Βιβλιοπωλείο ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Λιγα Λόγια για το Βιβλίο

Η πόλη γνώρισε το απόγειο της ακμής της μετά την ολοκληρωτική καταστροφή της από σεισμό 8 Ρίχτερ. Το μισό στάδιο καλύφθηκε απ’ τις κατακρημνίσεις και τις προσχώσεις, το άλλο μισό ανέβηκε άθελά του στην πλαγιά του νέου λόφου που διαμορφώθηκε απ’ τις τεκτονικές ανακατατάξεις. Το γκρεμισμένο βουλευτήριο μεταφέρθηκε εσπευσμένα – ούτε δυο αιώνες δε χρειάστηκε για τη μεταφορά. Το τοποθετήσανε δίπλα στα ερείπια του πολιούχου ναού και παραδίπλα εναποθέσανε τα ερείπια της παλαίστρας. Τα νεκρά κτίρια εκτέθηκαν το ένα δίπλα στο άλλο σε λαϊκό προσκύνημα. Οι γεροντότεροι είχαν ξεχάσει ήδη τα ονόματά τους. Εννοώ τα δικά τους ονόματα, τα ονόματα των κτιρίων, τα ονόματα των θεών που εξυπηρετούσαν (όλα αυτά τα ονόματα ήταν ένα και το αυτό). Οι νεότεροι θυμόντουσαν ακόμα ό,τι τους συνέφερε. Στα άνδηρα έστεκαν ακόμα οι προτομές των ηρώων, αφιερωμένες από χορηγούς που προσδοκούσαν κάποτε να γίνουν κι εκείνοι προτομές. Ποτέ δεν είχαν φανεί πιο ανώφελες οι προτομές παρά τώρα που επιζήσανε.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Ιωάννης Π. Α. Ιωαννίδης κατέχει την έδρα C. F. Rehnborg στην πρόληψη νοσημάτων στο πανεπιστήμιο Stanford όπου είναι τακτικός καθηγητής στην ιατρική σχολή και τιμητικά καθηγητής στη σχολή ανθρωπιστικών και θετικών επιστημών. Έχει διατελέσει επίσης καθηγητής στα πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Harvard, Tufts και Imperial College. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1965 και έχει ζήσει σε πολύ διαφορετικά μέρη. Το περιοδικό The Atlantic τον χαρακτήρισε το 2010 ως τον πλέον τολμηρό διανοητή-επιστήμονα. Τα δύο τελευταία βιβλία του, η Τοκάτα για την κόρη με το καμένο πρόσωπο και οι Παραλλαγές πάνω στην τέχνη της φυγής και ένα απονενοημένο ριτσερκάρ, συμπεριλήφθηκαν στη βραχεία λίστα των ετήσιων βραβείων του Αναγνώστη για τα καλυτερα βραβεια της χρονιας.Το τελευταιο του βιβλιο ειναι το ( TRACTATUS για την εκτη φημη) απο τις εκδοσεις ΚΕΔΡΟΣ .

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του χαίρεται να διδάσκεται από νέους ανθρώπους όλων των ηλικιών και να του θυμίζουν ότι δεν ξέρει σχεδόν τίποτα.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις