Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ και στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Κοίτα ποιοι έχουν το θράσος να μιλάνε…

Απ’ ότι φαίνεται η τοπική ΝΔ πρέπει να είχε μεταναστεύσει τα προηγούμενα χρόνια και να επέστρεψε στην Ελλάδα αφότου ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μαζί με τους ΑΝΕΛ ανέλαβε τη διαχείριση της χώρας διότι αλλιώς δεν εξηγείται η εκτός τόπου και χρόνου ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς που διαβάσαμε τις προηγούμενες μέρες! Για τα 221 εκατομμύρια € που χρωστάει το κόμμα του κ. Μητσοτάκη στις τράπεζες και στον ελληνικό λαό ούτε λόγος! Το ξεχάσανε μάλλον όπως ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε τα δάνεια εκατομμυρίων που είχε πάρει για τον Κήρυκα Χανίων χωρίς να έχει αποδώσει ούτε ένα ευρώ… Για το γεγονός ότι το ένα τέταρτο του χρέους φαίνεται να οφείλεται στη διαφθορά που υπήρχε στο χώρο της υγείας επί των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε! Τα μέτρα 65 δισεκατομμυρίων € λιτότητας που εφαρμόστηκαν από το 2010 μέχρι το 2014 δεν ήταν τίποτα… Η ανεργία που απ’ το 11% εκτινάχθηκε στο 27% δεν τους αφορά(ενώ παράλληλα δε βλέπουν ότι τα χρόνια της διακυβέρνησης μας μειώθηκε στο 23%)… Επίσης δεν ήταν στην Ελλάδα για να γνωρίζουν ότι την εν λόγω πενταετίας οι ιδιωτικές επενδύσεις μειώθηκαν κατά 67% ενώ χάσαμε το ένα τέταρτο του εθνικού μας πλούτου(απώλεια ΑΕΠ 46δις)… Και ας μην επεκταθούμε στα έργα και τις ημέρες των κ. Παπασταύρου, Χριστοφοράκου, Γεωργιάδη κτλ…

Η μικρή μνήμη της ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς δεν τη βοήθησε επίσης να συγκρατήσει τα στοιχεία που έδωσε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός σχετικά με τα θετικά μέτρα της συμφωνίας. Τα παραθέτουμε εδώ προκειμένου να τα μάθει αλλά και για να γνωρίζουν οι πολίτες που μας διαβάζουν όλη την αλήθεια.

«Το 2019 -και από το 2019 για κάθε χρονιά- προχωράμε με ακόμη πιο φιλόδοξες ενεργητικές πολιτικές.

Επιδότηση ενοικίου 600 εκατομμύρια ευρώ, που θα αφορά πάνω από εξακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά, που θα έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν από 50 έως 150 ευρώ τον μήνα

260 εκατομμύρια για επιδόματα πρώτου και δεύτερου τέκνου.

240 εκατομμύρια για τον μηδενισμό ή τη μείωση, την ελαχιστοποίηση της φαρμακευτικής δαπάνης

300 εκατομμύρια για τη στήριξη του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων

260 εκατομμύρια για προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας

190 εκατομμύρια για την επέκταση των γευμάτων

140 εκατομμύρια για τη δημιουργία νέων μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης, για να μπορούν περισσότερα παιδιά, η πλειοψηφία, να πηγαίνει στους παιδικούς σταθμούς

Τα θετικά μέτρα του 2020: 877 εκατομμύρια για τη μείωση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων από το 22% στο 20%. 461 εκατομμύρια για τη μείωση του φόρου επιχειρήσεων από το 29% στο 26%. 209 εκατομμύρια για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, η οποία θα είναι στοχευμένη στα χαμηλότερα εισοδήματα. 368 εκατομμύρια για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, για όσους έχουν εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ.»

Αργοστόλι, 20/05/2017

Ν.Ε. Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ενημέρωση για το μισθολόγιο των ένστολων – Απάντηση στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και στις αιτιάσεις του προέδρου της κ. Γρηγορόπουλου.

Στα άρθρα 123 έως 162 του νόμου «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του νόμου 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2018 2021 και άλλες διατάξεις που ψηφίστηκε την Πέμπτη 18-05-2017 στην Ολομέλεια της Βουλής, καθορίζονται τα ειδικά μισθολόγια, τα οποία συμπτύσσονται σε επτά (από 20), με τη συνένωση εκείνων που έχουν ομοειδές αντικείμενο απασχόλησης. Ειδικά για το μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας (Λιμενικό Σώμα, Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα):

1)Για τη μισθολογική κατάταξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, δημιουργούνται τέσσερις κατηγορίες, ανάλογα με την προέλευση των στελεχών αυτών.

2)Ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των συνδικαλιστικών οργανώσεων, η ενσωμάτωση των επιδομάτων στον βασικό μισθό επί των οποίων υπολογίζονται οι αυξήσεις και οι συντάξιμες αποδοχές.

3)Δεν γίνεται καμία μείωση στις ονομαστικές αποδοχές. Στην περίπτωση που από την εφαρμογή του νέου συστήματος προκύψει αύξηση αποδοχών, Εάν με το νέο υπολογισμό, που ορίζεται στον νόμο, υπάρξει μείωση, το ποσό της διαφοράς, αυτή χορηγείται σταδιακά εντός τετραετίας.

Στην περίπτωση που από την εφαρμογή του νέου συστήματος υπολογισμού των αποδοχών προκύψει μείωση, η διαφορά διατηρείται ως προσωπική. Η προσωπική διαφορά είναι νομοθετημένη, κατοχυρωμένη και χωρίς χρονικό περιορισμό εφαρμογής.

4)Προβλέπεται, ότι για κάθε κατηγορία προσωπικού οι μηνιαίοι βασικοί μισθοί διαμορφώνονται αυτοτελώς με πρόβλεψη μισθολογικής κλίμακας με κλιμάκια.

5)Θεσμοθετείται το επίδομα, ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας, λόγω της ιδιαίτερης φύσης των καθηκόντων τους, που το λαμβάνουν όλοι οι υπηρετούντες στα Σώματα και των Ενόπλων Δυνάμεων, ανάλογα με τον βαθμό τους. Αυτό το επίδομα προσαυξάνεται για τους έγγαμους ή διαζευγμένους κατά 55 ευρώ και για τους έχοντες τέκνα 115 ευρώ, συμπεριλαμβάνοντας, έτσι το επίδομα εξομάλυνσης, που μέχρι σήμερα το λάμβανε μόνο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

6)Θεσμοθετείται το επίδομα οικογενειακής παροχής, όπως αυτό καταβάλλεται στους λοιπούς δημόσιους υπαλλήλους και λειτουργούς και το επίδομα θέσης ευθύνης, που το λαμβάνουν από το βαθμό του ταγματάρχη και πάνω.

7)Προβλέπονται επίσης επιπρόσθετες αποζημιώσεις για εργασία πέραν του πενθήμερου, χωρίς περιορισμούς (και για τους μήνες που έχουν Κυριακές).Διατηρούνται τα επιδόματα αναπηρίας και κινδύνου, όπως και το επίδομα τροφής στους δοκίμους.

8)Διατηρείται ο υπολογισμός, του χρόνου της στρατιωτικής θητείας και του χρόνου φοίτησης στα ΑΕΙ για όσους το είχαν κατοχυρώσει μέχρι τις 31-12-2016 (πρακτικά στο εξής δεν θα υπάρχει στρατιωτική θητεία, καθώς και στο Πυροσβεστικό και Λιμενικό Σώμα, όπως γίνεται και στην αστυνομία, θα εισέρχονται μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων χωρίς να υπηρετούν στο στρατό).

9)Διατηρείται το επίδομα για υπερωριακή απασχόληση τα σαββατοκύριακα όπως μέχρι τώρα, δηλαδή ακόμα και για τους τέσσερις μήνες που έχουν πέντε σαββατοκύριακα, όπως προβλεπόταν.

10)Καταργείται η αναστολή των μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών που ίσχυαν μέχρι 31.12.2018, καθότι μέχρι 31.12.2018 είχε σταματήσει να συνδέεται το βαθμολόγιο, δηλαδή η προαγωγή, με τις αυξήσεις. Τώρα επανέρχεται το προ της αναστολής καθεστώς.

11)Βελτιώνεται η αποζημίωση για τη νυχτερινή εργασία, χωρίς τον κατώτατο περιορισμό των 488 ωρών, που υπήρχε μέχρι τώρα.

12)Διατηρείται το επίδομα για τους υπηρετούντες στα αστυνομικά τμήματα Κακαβιάς και Κρυσταλλοπηγής, και το επίδομα του προσωπικού εσωτερικών υποθέσεων ΕΚΑΜ, ΕΜΑΚ, ΜΑΤ, πυροτεχνουργών κ.λπ.

13)Τέλος χορηγείται, για πρώτη φορά στα σώματα Ασφαλείας (Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα) το επίδομα παραμεθορίου περιοχής.

Συνοψίζοντας το νέο ειδικό μισθολόγιο έρχεται να διασφαλίσει τη διατήρηση των ονομαστικών αποδοχών του προσωπικού. Αυξάνεται ο βασικός μισθός με την ενσωμάτωση των επιδομάτων και διασφαλίζεται το εισοδηματικό επίπεδο του προσωπικού, αναγνωρίζοντας τις ειδικές συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται να επιτελέσουν τα καθήκοντά τους.

Αργοστόλι, 20/05/2017

Ν.Ε. Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις