Ενδιαφέρουσα παρουσίαση για την πρόταση “Κεφαλονιά, νησί πολιτισμού”

Μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση για την ανάπτυξη του τουρισμού και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Κεφαλονιάς μέσω του πολιτισμού παρουσίασε σήμερα το πρωϊ στο Δημοτικό Θέατρο “Ο Κέφαλος” ο κ. Javier Saura, ο οποίος είναι Design Manager  και συγγραφέας όπως δήλωσε και φυσικά λάτρης της Κεφαλονιάς καθώς έχει ήδη επισκεφθεί το νησί μας δύο φορές έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το αρκετά φιλόδοξο project που έχει ετοιμάσει έχει τίτλο “Kefalonia The Culture Island-Gate to Ithaka-Ulysses Land” θέλοντας να συνδυάσει την μυθολογία, την ιστορία και τον πολιτισμό, έννοιες στενά συνδεδεμένες με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, έχοντας σημείο αναφορά τον Οδυσσέα και την Ομηρική Ιθάκη, παρουσιάζοντας την Κεφαλονιά σαν την είσοδο, το κατώφλι, που πρέπει να διαβεί ο επισκέπτης τουρίστας με τελικό προορισμό την Ιθάκη, ένα βιωματικό, εσωτερικό ταξίδι αλλά ταυτόχρονα πραγματικό, κατά τη διάρκεια του οποίου θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί και να ενημερωθεί για την κουλτούρα μας, την παράδοσή μας, την τέχνη μας, την γαστρονομία μας, να γνωρίσει τα τοπία και τους ανθρώπους και να φύγει γεμάτος όμορφες εικόνες και γνώσεις.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο κ. Javier Saura εξέφρασε τις απόψεις του σχετικά με την διαμόρφωση του λιμενοβραχίωνα έτσι ώστε να αποτελέσει τη βάση, την απαρχή για το ταξίδι του κάθε τουρίστα. Όλα αυτά βέβαια με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών, την διατήρηση της πολιτισμικής μας ταυτότητας αλλά  και την προστασία του περιβάλλοντος χωρίς υπερβολές και χωρίς την ανεξέλεκτη ανάπτυξη που συνήθως παρουσιάζεται σε μέρη τουριστικά, φέρνοντας σαν παράδειγμα ο κ. Saura, την Ίμπιζα και τις αρνητικές συνέπειες που είχε η υπερβολική ανοικοδόμηση και τουριστική ανάπτυξη του νησιού στους κατοίκους, αλλά μία ανάπτυξη που θα συμβάλει στην αναβάθμιση των νησιών μας με απώτερο στόχο την οικονομική ευμάρεια των πολιτών.

Όλα αυτά βέβαια χρειάζονται περαιτέρω συζήτηση και σχεδιασμό για την υλοποίησή τους και φυσικά την ένταξη σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα για χρηματοδότηση όσον αφορά την βελτίωση και διαμόρφωση του λιμενοβραχίωνα.

Την πραγματικά ξεχωριστή και ουσιαστική συζήτηση διήθυνε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Ευάγγελος Κεκάτος, ενώ την παρουσίαση παρακολούθησαν και συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Οικονομικών,  Σοφία Γαρμπή, ο Αντιδήμαρχος Παλικής,  Γιώργος Κατσιβέλης, ο επιχειρηματίας  Ανδρέας Παντελειός,  ο μηχανικός του Δήμου Δημήτρης Μεσσάρης, ο Προϊστάμενος της Τουριστικής Ανάπτυξης, Σταύρος Κορκός, καθώς και το μέλος της ΚΕΔΗΚΕ, Αννα Κεκάτου.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις