Συνάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με εκπρόσωπους των ιδιοκτητών Ταξί Κέρκυρας

Ζητούν από την ΠΙΝ διεξαγωγή ημερίδας για την κυκλοφορία και το μεταφορικό έργο

Με τους Προέδρους του “Συνδέσμου ιδιοκτητών Ταξί Κέρκυρας ο Ταξιάρχης” Νίκο Καψοκαβάδη και της “Ένωσης Ταξί Κέρκυρας Αγ. Χριστόφορος” Σπύρο Γουρδούκη συναντήθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Οι δύο συνδικαλιστές ζήτησαν συνάντηση από τον κ. Περιφερειάρχη προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο μεταφορικό έργο κυρίως από εκείνους που παρανόμως και χωρίς άδειες μεταφέρουν τουρίστες κατά την καλοκαιρινή περίοδο αλλά και εξαιτίας των κενών στη νομοθεσία που δεν θέτει όρους και προϋποθέσεις. “Ο ιδιοκτήτης ενοικιαζομένων δωματίων έχει το δικαίωμα να μεταφέρει τους πελάτες του χωρίς κόμιστρο. Κάνοντας χρήση αυτού υπάρχουν παραβάτες του νόμου, που χρεώνουν τις μεταφορές χωρίς να έχουν δικαίωμα και χωρίς νόμιμη απόδειξη, εις βάρος μας και εις βάρος του ελληνικού δημοσίου” εξήγησαν, τονίζοντας ότι θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε αεροδρόμιο και λιμάνι κυρίως ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος.

Σοβαρά προβλήματα, όπως δήλωσαν, αντιμετωπίζουν επίσης από τη δρομολόγηση των ανοικτών λεωφορείων ζητώντας την θεσμοθέτηση κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας της πόλης. Στον τομέα της ενημέρωσης για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα του μεταφορικού έργου στην Κέρκυρα, πρόσφατα διεξήχθη σύσκεψη, με πρόσκληση της ΟΕΒΕΚ και τη συμμετοχή του συνόλου των εμπλεκομένων φορέων και της Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας. Οι δύο πρόεδροι ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη τη διεξαγωγή ημερίδας για την κυκλοφορία και το κυκλοφοριακό έργο ώστε να τεθούν, από όλους τους εμπλεκόμενους (Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπηρεσίες και φορείς) όλες οι παράμετροι του ζητήματος, στην κατεύθυνση της επίλυσής του.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις