Συμμετοχή της Κεφαλονιάς στο Συνέδριο Ευρωπαϊκών Νησιών στην Ιταλία

Τιμώντας την “Ημέρα της Ευρώπης”, η Ένωση Ευρωπαϊκών Νησιών οργάνωσε Συνέδριο στο Ventotene, ως Νησί που ενέπνευσε τον Altiero Spinelli, ο οποίος εκεί ως Πολιτικός Κρατούμενος έγραψε το Manifesto της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις εργασίες του Συνεδρίου, προσεκληθη ως Επίτιμος Προσκεκλημένος, ο Α/Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Ευάγγελος Κεκάτος , για να παρουσιάσει το European Island of Culture.
Ο κ.Κεκάτος, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς, κ. Αλέξανδρο Παρίση , συνοδευόμενος από όλους τους συμμετέχοντες Δημάρχους κατέθεσε λουλούδια στον Τάφο του Altiero Spinelli, ως συμβολική πράξη σεβασμού στη Μνήμη του πρωτεργάτη της Ευρωπαϊκής Ιδέας.
Ακολούθως , αφού ανέλυσε το pilot project, ζήτησε και έγινε ομοφώνως αποδεκτό να συμπεριφθει στα Συμπεράσματα η αναγκαιότητα να δημιουργηθεί Γραφείο Ευρωπαϊκής Νησιωτικότητας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο , που να τέλει υπό την Αιγίδα του Προέδρου του.
Τέλος, ο κ.Κεκάτος, προσέφερε την Τιμητική Πλακέτα του Δήμου Κεφαλονιάς στο Σχολείο που συμμετείχε στην Εκδήλωση, ως πράξη αναγνώρισης της Παιδείας ως την βάση κάθε έννοιας Πολιτισμού.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις