153η Επέτειος της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

Εκδήλωση στη Βουλή των Ελλήνων
από την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας

για την 153η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

Τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στην 153η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα διοργανώνει η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων και την Περιφέρεια Αττικής, την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 στις 16:00, στο κεντρικό κτίριο της Βουλής των Ελλήνων.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί Ειδική Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών στην Αίθουσα της Γερουσίας, με θέμα ημερήσιας διάταξης «Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, 153 χρόνια μετά», με Προεδρεύοντα τον Πρόεδρο κ. Δημήτριο Γάκη. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν  ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης  Νήσων της Περιφέρειας Αττικής κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων, Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης και η Πρόεδρος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας κυρία Ελένη Κονοφάου. Η Κεντρική Ομιλία θα εκφωνηθεί από τον Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Νικόλαο Καραπιδάκη με θέμα «Οι τελευταίοι Ριζοσπάστες».

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ακόμα:

Α΄ Ξενάγηση στους χώρους του Κοινοβουλίου: Αίθουσα Ολομέλειας, Έκθεση για τον Ιωάννη Καποδίστρια (αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος), Έκθεση «Μικρές Οδύσσειες» (Περιστύλιο).

Β΄ Θεατρικό δρώμενο, στο εντευκτήριο της Βουλής, εμπνευσμένο από τις συνεδριάσεις της Ιονίου Βουλής (1863-1864) κατά τις οποίες  συζητήθηκε και αποφασίστηκε η ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, καθώς επίσης και της ΣΠΙ΄ συνεδρίασης της Βουλής των Ελλήνων στις 22 Ιουλίου 1864 κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των Επτανήσιων βουλευτών στην Βουλή των Αθηνών. Η ιδέα και η σκηνοθεσία είναι του σκηνοθέτη, χορογράφου και μέλους του Καλλιτεχνικού Συμβουλίου της Ε.Ε.Ε. Πέτρου Γάλλια και συμμετέχουν ηθοποιοί του Χοροθεάτρου  Ήρος Άγγελος. Μουσικοί του Ωδείου Κέρκυρας θα παίξουν μελοποιημένη ποίηση του Διονυσίου Σολωμού από τον συνθέτη Κίμωνα Χυτήρη.

Ευγενική Υποστήριξη: ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, Τράπεζα της Ελλάδος, Εθνική Λυρική Σκηνή, AEGEAN AIRLINES S.A

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις