Κάθετα αντίθετη η Κράνη στην λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Αργοστόλι 05 ΜΑΗ 20117

Ο εμπορικός σύλλογος Αργοστολίου η ΚΡΑΝΗ εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του σε ότι αφορά τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές.

Διαφωνούμε ακόμα και στη νομοθετική ρύθμιση που προωθείται από την Κυβέρνηση για ανοικτά καταστήματα 30 Κυριακές το χρόνο, σε τουριστικές περιοχές όπως είπαν, διότι αυτή αποτελεί προάγγελο των ανοιχτών καταστημάτων για όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Εξάλλου, μέχρι σήμερα στις τουριστικές περιοχές της Χώρας, με απόφαση του Περιφερειάρχη ρυθμίζονταν το θέμα των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές έπειτα από τις προτάσεις των τοπικών φορέων σε κάθε περιοχή και όλα κυλούσαν ομαλά.

Ως προς τι λοιπόν η νομοθέτηση, εφόσον οι τουριστικές περιοχές είχαν δώσει λύση στο ζήτημα?

Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνουμε είναι η απόφαση του κ. Κορκίδη και της ΕΣΕΕ να αποφασίσουν απεργία την Κυριακή 7 Μαΐου για τα εμπορικά καταστήματα!

Απεργία την Κυριακή!!! Απίστευτο κι Ελληνικό!

Δηλαδή τι θα κάνουν; Θα νομιμοποιήσουν το Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων;;

Και ποιοι θα είναι αυτοί που θα ανοίξουν τα μαγαζιά τους κύριε Κορκίδη και θα απεργήσουν; Θα απεργήσουν οι πολυεθνικές πρόεδρε; Εδώ πέρυσι στην απεργία που έγινε στην Κεφαλονιά με σχεδόν 100% επιτυχία, τα μόνα καταστήματα που έμειναν ανοιχτά σε όλο το Αργοστόλι ήταν το Lidl και ο Καυκάς!!! Προφανώς αν υπήρχε mall, ανοιχτό θα ήταν κι αυτό.

Επιεικώς χαρακτηρίζουμε αποτυχημένες τις αντιδράσεις σαν αυτή την πρόταση της ΕΣΕΕ για Κυριακάτικη απεργία, στις αποφάσεις της Κυβέρνησης για ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές και μας βάζει σε σκέψεις η στάση του προέδρου ως προς τα συμφέροντα ποιανού εξυπηρετεί.

Αν θέλετε κύριε Κορκίδη μια στιβαρή αντίδραση, προχωράμε σε 48ώρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, κλείνουμε τα καταστήματά μας και σταματάμε τις πληρωμές προς όλους! Εκεί θα μας βρείτε συμπαραστάτες.

Με εκτίμηση

Εκ της ΚΡΑΝΗΣ

Ο πρόεδρος Η Γραμματέας

Σταύρος Σπαθής Μαρία Σκλαβουνάκη

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις