Μετά από 80 χρόνια ξανά ο ίδιος ήχος στους Ληξουριώτικους δρόμους

Η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου προσπαθεί στο πρόγραμμα κάθε της εμφάνισης να περιλαμβάνει έργα Κεφαλλήνων ή Επτανησίων Συνθετών.

Με έρευνα και επιμέλεια του Αρχιμουσικού μας κ. Χ. Μακρή, ανευρέθηκε στο αρχείο μας και αναπαλαιώθηκε το εμβατήριο «Αρκάδι» του Κεφαλονίτη συνθέτη Γεωργίου Λαμπίρη (Αργοστόλι 1833 – Αθήνα 1889).

Από τις σημειώσεις των ονομάτων των τότε μαθητών στις «πάρτες» τους, πιθανολογούμε ότι το εμβατήριο αυτό παίχτηκε για τελευταία φορά κατά την δεκαετία του 1930.

Έτσι, μετά από 80 χρόνια, ο ίδιος ήχος θα ξανακουστεί στους μετασεισμικούς Ληξουριώτικους δρόμους, την 25η Μαρτίου 2017. Και κοντά στους μικρούς μας μαθητές θα είναι νοητά και ο Γεράσιμος Σταθάτος, ο κλαρινίστας «συμμαθητής τους», που σ’ εκείνη την πρόβα της 22/3/1935, έγγραψε στην πάρτη του το όνομά του.

Από το Δ.Σ.

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις