5 Δεκεμβρίου 2020, Σάββατο

Με την ευλογία της Alpha το πρώτο βήμα στο deal Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη

Το πρώτο βήμα για τη σωτηρία της Μαρινόπουλος φαίνεται πως έχει ήδη γίνει, με τις τράπεζες να δίνουν το πράσινο φως, παρέχοντας την απαιτούμενη ρευστότητα για την σωτηρία της Μαρινόπουλος.

Για το θέμα συνεδρίαζε το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ το θέμα αναμένεται να απασχολήσει την Πέμπτη και το Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας.

Το χρηματοδοτικό πλάνο περιλαμβάνει τη χορήγηση δανείου προς τη Σκλαβενίτης, η οποία θα ελέγχει στο εξής τα καταστήματα της Μαρινόπουλος. Το δάνειο θα είναι ύψους 360 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά της η Σκλαβενίτης πρόκειται να διαθέσει πάνω από 100 εκατ. ευρώ.

Το ίδιο σχέδιο περιλαμβάνει κούρεμα οφειλών προς τους προμηθευτές της αλυσίδας της τάξεως του 40-50%. Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο ποσό των οφειλών προς τους προμηθευτές αυτό θα πληρωθεί άμεσα και με μετρητά.

http://www.news.gr/

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις