Ε.Α.Σ. : Χωρίς πρόστιμο οι τροποποιητικές δηλώσεις για τις Επιδοτήσεις

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων οι τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις για τις Αγροτικές Επιδοτήσεις, άνω του ορίου των 12.000€ ,του Οργανισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (Υ.Α.Α.Τ.) θα υποβάλλονται χωρίς πρόστιμο στην περίπτωση που οι σχετικές βεβαιώσεις εκδόθηκαν καθυστερημένα.

Συγκεκριμένα, κατά το προηγούμενο έτος (2015) και το τρέχον (2016), διαπιστώθηκε ότι ο Οργανισμός του Υ.Α.Α.Τ. κατέβαλε Αγροτικές Επιδοτήσεις μετά την καταληκτική ημερομηνία για την εμπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος (δηλαδή 31.8.2015 και 18.7.2016 αντίστοιχα) γεγονός ανυπαίτιο, έκτακτο και απρόβλεπτο για τους φορολογούμενους το οποίο δεν ήταν δυνατό να προληφθεί ή να αποτραπεί ούτε για λόγους ανωτέρας βίας, καθιστώντας υπόχρεους (σύμφωνα με την ΠΟΛ 116/2015) όσους εισπράττουν Αγροτικές Επιδοτήσεις να προβούν σε υποβολή εκπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

Για περισσότερες διευκρινήσεις οι Κεφαλλονίτες και Θιακοί Παραγωγοί μπορούν να προσέρχονται στο πιστοποιημένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών (Κ.Ε.Α.) που λειτουργεί καθημερινά στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ. στο Αργοστόλι.

Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις