«ΕΡΩΦΙΛΗ» του Γ. Χορτάτση Πέμπτη 25/8 στον Αύλειο χώρο ΞΕΝΙΑ στο Αργοστόλι

 «ΕΡΩΦΙΛΗ» του Γ. Χορτάτση

Πέμπτη 25/8 στον Αύλειο χώρο ΞΕΝΙΑ στο Αργοστόλι

(σε περίπτωση βροχής η παράσταση θα μεταφερθεί στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου ¨Ο Κέφαλος¨)

Η παράσταση δεν θα παιχτεί στο Ληξούρι εξαιτίας των επικείμενων κακών καιρικών συνθηκών, από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου «Αιχμή»

Πρόκειται για την πιο άρτια και γνωστή τραγωδία του Γεωργίου Χορτάτση, μια τραγωδία «Έρωτα και Θανάτου»  και θέση ζωής απέναντι στη σκληρή και αυταρχική Εξουσία.

Ένας άνδρας και μια γυναίκα, δύο άνθρωποι γεμάτοι πάθος για τη ζωή, ορθώνουν ανάστημα και λένε όχι, φτάνουν και ξεπερνούν τα όρια και τους φραγμούς της σκληρής εξουσίας. Παίρνουν το δρόμο του έρωτα που απελπισμένα τους οδηγεί στο θάνατο.

Ο γενναίος Πανάρετος και η Ερωφίλη, αυτή η ηρωίδα του έρωτα και της ζωής, γίνονται παράδειγμα ζωντανό και ο θάνατός τους φάρος που φωτίζει σαν «ήλιος φωτερός», όπως αναφέρει ο Χορτάτσης.

Η «Ερωφίλη» του Γεωργίου Χορτάτση είναι μια τραγωδία Έρωτα και Θανάτου, αλλά ταυτόχρονα είναι ένας ύμνος στη Ζωή, ένας ύμνος στον άνθρωπο που αγωνίζεται για μια ζωή πιο βαθιά και πιο ουσιαστική. Άλλωστε δεν ερωτευόμαστε κάτι εντελώς συγκεκριμένο, αλλά τις στιγμές, την ατμόσφαιρα και την αύρα που εκπέμπει η ιδέα του άλλου φίλου.

Διανομή-Συντελεστές

Σκηνοθεσία Γιάννης Νικολαϊδης

Σκηνικά Μιχάλης Αγγελάκης

Κοστούμια Όλγα Σχοινά

Μουσική Ανακρέων Παπαγεωργίου

Φωτισμοί Στέφανος Κεραμιδάς

Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν:

Ερωφίλη Φωτεινή Φιλοσόφου

Βασιλιάς Γιάννης Νικολαϊδης

Πανάρετος Βασίλης Ασημακόπουλος

Καρπόφορος Γιάννης Τσιώμου

Χρυσόνομη Τζένη Οικονόμου

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Από το Γραφείο Τύπου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

erofili 2_for mail

Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις